De wijnen van I Campi staan bekent om elegantie, natuurlijke kwaliteit, rijke structuur met chocola, rood fruit en vanille, en drink plezier. De uitstekende algehele balans maakt dat de wijn, met een moderne flexibele stijl, zeer drinkbaar is. Ook heeft deze wijn een uitstekende bewaar potentie.
Druiven soorten: Corvina en Corvinone 85%, Rondinella 10% Croatina 5 %. Wijngaard: In Campo Lunghi wijngaard staan karakteristieke lange rijen wijnstokken. Vandaar de naam Lunghi (lang). Het productie gebied, Progno di Sellore, in de hoogste Illasi vallei op 270 meter, met een zuid/zuid oost expositie. Waar de kiezels en rolkeien door de eeuwen heen zijn achter gelaten door de Progno rivier en waar de wijnstokken voor deze Amarone della Valpolicella staan.
Vinificatie: Geheel ontsteelde tot het voorjaar gedroogde druiven, maceratie:10-15 dagen, Fermentatie: inox en hout bij 23 tot 25 Celsius, gisten geselecteerd in de kelder, Malo geheel op hout, 6 mnd. op gist (sur lie) met battonage, natuurlijk geklaard, 12 mnd. fles voor verkoop.
Culinair: Uitstekend bij geroosterd en gebakken rood vlees en wild met fruit garnituur, rijpe zachte en schimmelkazen.