Amarone della Valpolicella DOCG - Vigneto Monte Lodoletta - 2008 - Dal Forno Romano
Dal Forno Romano - Amarone - Valpolicella

Amarone della Valpolicella DOCG - Vigneto Monte Lodoletta - 2008 - Dal Forno Romano

legendarische Amarone van de "buiten categorie"

Oogstjaar: 2008 - Houdbaar tot: 2050
Legendarische Amarone van Romano dal Forno, vol, krachtig, vol, intens rood rijp donker fruit, afdronk, fluweelzachte tannines, is overweldigend lang. Meer
425,00
Nog 2 op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 15.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Amarone del Valpolicella - Romano dal Forno 

De wijn is intens donker neigend naar zwart met paarse glinsteringen aan de randen. In de neus is de wijn zeer intens en complex, bosbessen, bramenjam, cassis, mirte, kersencholoclade, zoete tabak, kardemon en balsamico. In de mond is de wijn zeer vol en krachtig, vol met intens rood rijp donker fruit, lichte mineralise sappigheid, de afdronk, met de fluweelzachte tannines, is overweldigend lang, minuten lang blijft de wijn in de mond hangen. 

De godfather van de Amarone is zonder twijfel Guiseppe Quintarelli. Romano dal Forno is, op 22 jarige leeftijd, bij Quintarelli gaan werken en heeft alle fijne kneepjes van het vak geleerd. Vervolgens zijn eigen bedrijf begonnen om het nog beter te doen, nog mooiere wijnen te maken dan Quintarelli. Bij Romano gaat het uitsluitend om kwaliteit en nog eens kwaliteit. Hij kent iedere stok in de wijngaard. Romano staat voor maniakale perfectie.

Zijn Amarone wijnen behoren inmiddels al vele jaren tot de absolute top. 

De wijngaarden zijn gelegen in Val d'Illassi, gelegen ten noord-oosten van de stad Verona. De grondsoort is van alluviale oorsprong en samengesteld uit 70% grind 15% slib en 15% klei. 

De Amarone van Romano Dal Forno Amarone wordt gemaakt van 60% Corvina, 20% Rondinella, 10% Oseleta, 10% Croatina druiven. Met uiterste zorgvuldigheid worden de beste druiven, van half september tot eind oktober, handmatig geplukt. Er wordt meerdere malen geoogst, waarbij per ronde uitsluitend de allerbeste druiven worden geoogst. Hierna liggen de druiven voor een periode van 3 maanden in grote open ruimtes om te kunnen indrogen.Het persen begint meestal midden december nadat de druiven handmatige gecontroleerd zijn. De fermentatie gebeurt in grote roestvrij stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 28°C zijn. De most wordt gedurende 15 dagen meerdere malen per dag langzaam geroerd. De verdere rijping van de wijn geschiedt voor een periode van 24 maanden in nieuwe barriques. 

Hierna wordt de wijn gebotteld. Hierbij wordt de wijn eerst nog in grote stalen vaten geblend met de wijnen uit de verschillende barriques. Vanuit de stalen vaten wordt de wijn gebotteld en verfijnt zij nog minimaal 2 jaar op de fles in de kelders van het domein.

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:18ºC
  • Alcohol %:15%
  • Artikelnummer:E103134

Recent bekeken producten

  •   Amarone della Valpolicella DOCG - Vigneto Monte Lodoletta - 2008 - Dal Forno Romano

    Amarone della Valpolicella DOCG - Vigneto Monte Lodoletta - 2008 - Dal Forno Romano

    legendarische Amarone van de "buiten categorie"

    425,00
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »