Robijnrode wijn, zacht en fluwelig, zwart fruit, bosbessen en bramen, elegant, specerijen en een klein pepertje, vleugje vanille, mooie ronde en rijpe afdronk. De geur is intens, marasquin-kersen, een lichte kruidigheid, specerijen, kaneel, vanille, rijpe pruimen, zwoel en verleidelijk.
De bodem is kalkhoudend met Märl sedimenten. De wijn is hoofdzakelijk gemaakt van de Monica druif met een klein percentage van Carignano en Bovale Sardo druiven. Het klimaat wordt zeer sterk beïnvloedt door de Middellandse Zee met hoge temperaturen en een uitstekende ventilatie door de harde wind.
De druiven worden met de hand, in de vroege ochtenduren geoogst.
Na de pluk worden de druiven zacht geperst. De eerste gisting geschiedt bij een gecontroleerde temperatuur van 28-30 ° C gedurende 10-12 dagen. De malolactische gisting geschiedt in betonnen tanks gedurende 10-15 dagen. De verdere rijping van de wijn geschiedt in barriques gedurende 12 maanden, gevolgd door verdere rijping op de fles gedurende 6 maanden.
Wij/spijscombinatie: De traditionele pasta gerechten met saus, vissoepen hartige, gegrilde tonijn steaks, gestoofd lam, het midden-gerijpte pecorino kaas, gegrild rood vlees.