Barbagia, witte wijn Sardinië, 100% autochtone Granazza druiven.
Helder strogele wijn, met in de neus intense- en complexe aroma's van citrus, groene appel, peer, acaciahoning, wilde tijm en licht mineralige noten. In de mond is de wijn vers, crispy, heerlijk wit fruit, kruidig en een lange aanhoudende afdronk.
De wijngaard is gelegen nabij Mamoiada, in het mid-oosten van Sardinië, nabij Nuoro. Het druivenras is Granazza, een oud ras uit de omgeving van Nuoro. De druiven worden bij het oogsten handmatig geplukt. Na de pluk worden zij zacht geperst, zodat de schil licht scheurt. Dit geschiedt bij een lage temperatuur van rond de 10°C. De vergisting van de wijn geschiedt, zonder toevoeging van inheemse gisten, bij temperaturen van rond de 19°C. Vervolgens rijpt de wijn en ontwikkelt zich verder, voor een periode van 10 maanden, in tanks van cement. Hierna wordt de wijn licht gefilterd. Vervolgens wordt de wijn gebotteld. Op de fles ontwikkelt de wijn zich nog minimaal 1 maand verder in de kelder van het domein.