Barbaresco van het befaamde wijnhuis Gaja
Deze wijn is gemaakt van 100% Nebbiolo druiven. De druiven komen van 14 verschillende wijngaarden, die zijn gelegen in Barbaresco.
Het fermentatieproces geschiedt in stalen vaten, gedurende een periode van ca. 3 weken, onder een gecontroleerde temperatuur van 25-29ºC. De eerste rijping van de wijn geschiedt in barriques gedurende een periode van 12 maanden vervolgens vindt er een verdere verfijning plaats in grote eiken vaten voor een periode van 12 maanden, waarna de wijn wordt gebotteld.
Deze donker robijnrode wijn is complex en zeer verfijnd. De complexiteit van deze wijn is het gevolg van het feit dat de druiven van 14 verschillende wijngaarden afkomen. De geur van deze prachtige wijn is kenmerkend voor Barbaresco wijnen, een intens mooie geur met veel bosfruit, pruimen en zoethout en teer. De smaak is vol, complex, rijk en met een voortreffelijk mooie lange afdronk, met verfijnde tannines. Elke Gaja Barbaresco heeft als bijzonder kenmerk de fantastische expressie van de oogst en haar verouderingspotentieel van meer dan 30 jaar.