Barbera d' Alba Superiore DOC - 2016 - Oddero
Oddero - La Morra - Barolo DOCG

Barbera d' Alba Superiore DOC - 2016 - Oddero

Vier trosjes Italiaanse sommeliers

Oogstjaar: 2016 - Houdbaar tot: 2016
Vier trosjes Italiaanse sommeliers, rijp rood donker fruit, bosbessen, bramen, kruiden, chocolade, heerlijk fris, aangename zuurgraad, zachte tannines in de lange afdronk. Meer
24,25
22,50
  • Uw voordeel: 1,75 korting per fles
  • Uw voordeel bij 6 flessen: 10,50 korting
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Barbera d' Alba Superiore 4 druiventrosjes Italiaanse sommeliers

Intens robijnrode kleur met paarse reflecties. In de neus heerlijke geuren van rijp rood donker fruit, bosbessen, bramen, kruiden en chocolade. In de mond is de wijn heerlijk fris, met een aangename zuurgraad, rijp rood donker fruit, lichte tonen van kaneel en zachte tannines in de lange afdronk.

De wijn is gemaakt van 100% Barbera druiven. De eerste wijngaard is gelegen in Castiglione Faletto, het hart van de Barolo DOCG. Deze wijngaard ligt op een hoogte van 250 meter en is 1 ha groot. De stokken zijn in de zeventiger jaren van de vorige eeuw geplant, met een dichtheid van 4.700 stokken per ha. De tweede wijngaard, groot o,6 ha, is gelegen in La Morra, dichtbij de wijnmakerij. Deze wijngaard ligt op een hoogte van 280 meter met een zuidwestelijke blootstelling. Deze wijngaard is in de tachtiger jaren aangeplant met een dichtheid van 4.700 stokken per ha. 

Eind september worden de druiven handmatig geoogst. In de wijngaard wordt bij de oogst al direct geselecteerd op de beste kwaliteit druiven, bestemd voor deze Superiore. Zodra de druiven geplukt zijn worden zij in kratten van maximaal 15kg druiven naar de wijnmakerij gebracht, alwaar zij direct worden ontsteelt en zacht geperst. De vergisting vindt plaats grote stalen vaten voor een periode van 15 dagen onder een gecontroleerde temperatuur. Vervolgens vindt de 2e vergisting, eveneens in stalen vaten plaats. Vervolgens rijpt en verfijnt de wijn voor een periode van 16 maanden in 50HL en 60HL grote eiken vaten. Hierna wordt de wijn geassembleerd en vervolgens gebotteld. Op de fles rijpt zij nog minimaal 6 maanden in de kelders van het domein.

Wijn/spijs tip van de Italiaanse sommeliers bij deze Barbera Superiore: Polenta met gebraden, gebakken varkenvlees

Over Oddero:

Het moet ergens rond 1860 geweest zijn toen Luigi Oddero (1832-1893) met zijn wijnbedrijf startte in het stadje La Morra, gelegen in de Langhe, het hart van de Barolo DOCG. Het bedrijf wordt thans geleid door Mariacristina, die eind jaren negentig in het familiebedrijf is gekomen, en de kleinkinderen Isabella en Pietro. 

De totale oppervlakte van de Oddero wijngaarden is ca. 35 hectare, waarvan 16,5 hectare bebouwd met Nebbiolo voor het maken van Barolo en Barbaresco. Het familiebezit omvat ook ongeveer 6 hectare hazelnootbomen. De wijngaarden liggen hoofdzakelijk in Santa Maria, een klein gehucht, nabij het stadje La Morra, het hart van de Barolo DOCG. Oddero is als Organic producent gecertificeerd. Podere Cantine Oddero behoort tot een van de beste Barolo producenten. Meer dan 10x hebben zij tres bicchieri, de hoogste waardering, Gambero Rosso ontvangen.

 

Recent bekeken producten

  •   Barbera d' Alba Superiore DOC - 2016 - Oddero

    Barbera d' Alba Superiore DOC - 2016 - Oddero

    Vier trosjes Italiaanse sommeliers

    24,25
    22,50
    BESTEL
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »