Barbera d' Alba Cru DOC - druiven komend stokken geplant in jaren zestig vorige eeuw - 4 trosjes Italiaanse sommeliers
Robijnrode wijn met purperen glinsteringen. In de neus intense, geconcentreerde geuren met aroma's van viooltjes, framboos, bosbessen, pruimen, cacao, balsamico en fijne kruiden. In de mond is de wijn warm, vol, intens, met een levendige frisheid, donker rijp fruit, met een mooie zuurgraad en zijdezachte tannines in de lange afdronk.
De druiven van deze Barbera komen van de wijngaard gelegen in de Bricco San Biagio, nabij La Morra in de Barolo DOCG. De wijngaard ligt op een hoogte van 250 meter met een zuidelijke blootstelling. De grondsoort is kleiachtig met kalk en zand. De wijngaard is aangeplant in de jaren zestig van de vorige eeuw, met een plantdichtheid van 7.000 stokken per ha.
Eind september worden de druiven handmatig geplukt, die in de wijnmakerij zacht worden geperst. De vergisting van de druiven geschiedt in grote stalen vaten, bij een gecontroleerde temperatuur. De verdere rijping van de Barbera geschiedt in Frans eiken barriques, 2e passage, voor een periode van 8 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld. Op de fles verfijnt de wijn verder voor een periode van minimaal 6 maanden in de kelders van het domein.