Barbera d'Alba DOC - 2016 - Punta - Azelia Luigi Scavino
Azelia - di Luigi Scavino - Castiglione Faletto

Barbera d'Alba DOC - 2016 - Punta - Azelia Luigi Scavino

60 jaar oude stokken, 4 trosjes Italiaanse sommeliers

Oogstjaar: 2016 - Houdbaar tot: 2025
Barbera, 60 jaar oude stokken, 4 trosjes Italiaanse sommeliers, boeiend, complex, sappig, jeugdig, fris, heerlijk donker fruit, wilde bessen pruimen en bramen, frisse zachte, warme afdronk.  Meer
26,25
23,50
  • Uw voordeel: 2,75 korting per fles
  • Uw voordeel bij 6 flessen: 16,50 korting
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Barbera d'Alba DOC - Langhe - 4 trosjes Italiaanse sommeliers

Zoals de producent zegt "Barbera is vrouwelijk" en deze wijn belichaamt het concept tot in de perfectie. De geuren van de deze Barbera zijn zwarte kersen, bramen, wilde rozenstruiken, bittere cacao en roze peper. In de mond is de wijn boeiend, complex, sappig, jeugdig en fris, heerlijk donker fruit, wilde bessen pruimen en bramen met een mooie evenwichtige zuurgraad en een heerlijke frisse zachte, warme afdronk. 

De Barbera druiven komen van de Punta wijngaard gelegen in het hart van de Barolo, Castiglione Faletto. De wijngaard is slechts 0,9 ha groot. De wijngaard is in de jaren zestig van de vorige eeuw aangeplant, met een plantdichtheid van 4.600 stokken per ha. De ligging is 250 meter boven de zeespiegel met een zuidwestelijke expositie. De grondsoort is klei met veel gesteente. 

De druiven worden eind september met de hand geplukt na een zorgvuldige selectie. Na de pluk worden de druiven in kleine kratten van 15kg druiven naar de wijnmakerij gebracht. Hier worden zij ontsteeld en zacht geperst. De vergisting vindt plaats met behulp van inheemse gisten voor een periode van 15 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 29°C. De verdere rijping van de wijn geschiedt voor een periode van 14 maanden in barriques, 2e passage. Hierna wordt de wijn, ongefilterd, gebotteld. Op de fles verfijnt de wijn nog eens 6 maanden in de kelders van het domein. 

Barbera d'Alba Wijn/Spijs combinatie: perfect bij pastagerechten, voorgerechten, BBQ, gegrild of gebraden vlees gerechten.

 

 

Recent bekeken producten

  •   Barbera d'Alba DOC - 2016 - Punta - Azelia Luigi Scavino

    Barbera d'Alba DOC - 2016 - Punta - Azelia Luigi Scavino

    60 jaar oude stokken, 4 trosjes Italiaanse sommeliers

    26,25
    23,50
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »