Barolo DOCG - 2015 - Brezza - Barolo
Brezza - Barolo

Barolo DOCG - 2015 - Brezza - Barolo

Bio, 4 druiventrosjes Italiaanse Sommelier

Oogstjaar: 2015 - Houdbaar tot: 2035
Hoog gewaardeerde "bio" Barolo, van de 4e generatie Brezza familie, krachtige Barolo, rijp rood fruit, met elegante tannines in de lange en enigszins kruidige afdronk. Meer
37,95
34,95
  • Uw voordeel: 3,00 korting per fles
  • Uw voordeel bij 6 flessen: 18,00 korting
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Bio gecertificeerde Barolo, 4 trosjes van 5 Italiaanse sommeliers, Goed, zeer Goed Gambero Rosso

Robijnrode Barolo met granaatachtige glinsteringen. In de neus intensieve, heldere en zeer expressieve geuren. Tonen van zwarte kers, sinaasappelschil, kruiden, vleugje munt. In de mond is de wijn krachtig, rijp rood fruit, met elegante tannines in de lange en enigszins kruidige afdronk.
 
De Nebbiolo druiven van deze heerlijke Barolo komen van drie verschillende wijngaarden, totaal 2,3 ha., gelegen in het oude stadje Barolo, Montforte d'Alba en Novello, het zuid-westelijke deel van de Barolo DOCG. De grondsoort in de wijngaarden varieert deels klei met kalksteen, zand en slib. De stokken zijn aangeplant op een hoogte van rond de 300 meter met een plantdichtheid van 3.700 druiven per ha. De blootstelling is deels op het oosten en deels op het westen. De wijngaarden zijn aangeplant in 1991. De familie Brezza produceert hier al sedert de jaren '70 van de vorige eeuw hun Barolo wijnen. De wijn weerspiegelt uitstekend de kenmerken van de bodem en het micro klimaat.
 
Het wijnbereidingsproces voor deze Barolo is gelijk aan de bereiding van de Cru Barolo's, maar dan met een korter maceratieproces. De naam Nebbiolo is afgeleid van de omzetting van het bijvoeglijk naamwoord "nobel"; dit is waarom Brezza hun Barolo's blijft verouderen in grote Slavonische eiken vaten van 1500 tot en met 3000 liter, (met op het vuur gebogen planken, maar niet geroosterd) en geen nieuwe eik! De rijping in deze grote 30 hl grote vaten geschiedt voor een periode van 24 maanden, waarna de wijn wordt gebotteld. op de fles blijft de wijn nog minimaal 1 jaar in de kelders van het domein.
 
Veel wijnliefhebbers waarderen deze fantastische Barolo, door de frisheid en complexiteit. Het beste is om van deze Barolo te genieten zo'n 5 tot 10 jaar na de oogst van de druiven, gezien de expressieve neus en de elegantie.
 

Wijn/Spijs combinatie tip Barolo: Perfect bij Rissotto gerechten met vlees en/ of paddestoelen en truffel. Halfrijpe kazen, gebraden vlees gerechten.

Over Brezza:

De familie Brezza is sedert 1885 eigenaar en exploitant van hun wijnmakerij en wijngaarden. Thans is de 4e generatie die de tradities voortzet. Sedert enkele jaren werkt Brezza volgens de regels van de biologisch landbouw. Hun wijnen zijn Bio gecertificeerd. De filosofie van Brezza is om geen blendwijnen te produceren maar uitsluiten mono rassenwijnen. En vooral veel zorg, tijd en aandacht aan een gezonde wijngaard te besteden. Het oogsten geschiedt zeer zorgvuldig met de hand. De focus is om de druiven op het juiste rijpingsmoment te plukken. De pluk geschiedt dan ook zeer selectief en meerdere malen wordt de wijngaard hiervoor doorlopen. Brezza maakt geen gebruik van aangekochte gisten voor het vergisten van hun wijnen. Gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke gisten uit de wijngaard. De rijping van de wijn geschiedt traditioneel in grote Slavonische eikenhouten vaten van 3000 liter die niet worden geroosterd. Alle wijnen die in de eiken vaten rijpen worden niet gefilterd of geraffineerd.
 
 

Recent bekeken producten

  •   Barolo DOCG - 2015 - Brezza - Barolo

    Barolo DOCG - 2015 - Brezza - Barolo

    Bio, 4 druiventrosjes Italiaanse Sommelier

    37,95
    34,95
    BESTEL
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »