100punten
Barolo  DOCG - 2015 - Falletto Cru Vigna Le Rocche - Bruno Giacosa
Bruno Giacosa - Neive - La Morra - Serralunga

Barolo DOCG - 2015 - Falletto Cru Vigna Le Rocche - Bruno Giacosa

100/100 punten Suckling

Oogstjaar: 2015 - Houdbaar tot: 2045
100/100 punten-intense geuren van kersen, frambozen, rozen, kaneel en kruidnagel, vol, compact, complex, prachtig gelaagd en elegant, oneindig afdronk met zijdezachte tannines.  Meer
295,00
+ In winkelwagen
Nog 0 op voorraad.
Te bestellen - Levering midden oktober 2020.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Barolo - Bruno Giacosa - Falletto - Vigna Rocche - 100/100 punten Suckling

Granaatrode wijn, in de neus intense geuren van kersen, frambozen, rozen, kaneel en kruidnagel. In de mond is de wijn vol, compact, complex, prachtig gelaagd en elegant. De afdronk is oneindig met zijdezachte tannines. 

De druiven van Falletto Cru Vigna Rocche komen van de wijngaard Falletto gelegen in Serralunga. Bruno Giacosa maakt ook een Barolo Falletto, maar de Vigna Rocche wordt gemaakt van de hoogst gelegen stokken in de wijngaard Falletto. De kwaliteit van deze druiven zijn altijd zeer bijzonder met grote finesse. De Vigna Rocche is dan ook een zeer bijzondere Barolo die maar in heel kleine aantallen wordt geproduceerd. 

Bruno Giacosa maakt nog steeds traditionele Barolo's. Hij wil niets weten van rijping in barriques. Zijn Barolo's rijpen altijd in de traditionele groten eiken vaten. Bruno Giacosa ging al snel in het wijnbedrijf van zijn vader werken. Hij was pas 15 jaar toen hij in het bedrijf startte. In 1982 was hij in staat de Falletto wijngaard, groot 25 ha. te kopen. De vergisting van zijn Barolo's meestal zo rond de 50 dagen of langer en de rijping geschiedt voor een periode van 32 maanden in grote Frans eiken vaten van zo rond de 5.000 liter. Zijn Barolo's hebben dan ook langer tijd nodig om tot ontwikkeling te komen. Bij het vroeg openen van de Barolo's van Bruno Giacosa kom je bedrogen uit. De wijnen zijn nog te gesloten. Ons advies: Open deze fantastische Barolo pas vanaf 2024.

De druiven van Azienda Agricola Falletto (di Bruno Giacosa) komen uitsluitend van de eigen wijngaarden van Bruno Giacosa. Bruno Giacosa maakt ook wijnen van bij derden ingekochte druiven of de druiven van door hem gehuurde wijngaarden. Deze laatste groep aan wijnen worden op de markt gebracht onder de naam Casa Vinicola Bruno Giacosa. Het wijnbedrijf van Bruno Giacosa is opgericht in 1929. Op dit moment is het de derde generatie die de werkzaamheden in het drijf voortzetten. In 1964 besloot men voor het eerst de druiven komend van de eigen wijngaarden te bottelen. Gedurende vele decennia werd de reputaie van Bruno Giacosa vanwege zijn absolute drang naar absolute perfectie bevestigd. Totaal beschikt het bedrijf over ca. 40 ha. aan wijngaarden. Deels liggen de wijngaraden in de Barbaresco DOCG en deels in de Barolo DOCG, te weten in La Morra en in Serralunga. Bruno Giacosa is in 2018 overleden. Het bedrijf wordt thans voortgezet door zijn dochter. Zij wist de vroegere oenoloog van het bedrijf, Dante Scaglione, terug te laten komen om zo de stijl en de kwaliteit van de bijzondere wijnen te waarborgen.

James Suckling: 100/100 punten

I am lost for words with this wine. Perfumed and so elegant with the most exquisite aromas of roses, plums and earth. Yet always subtle and complex. Full body and ultra fine, firm tannins. Fantastic finish that lasts for minutes. Try in 2026.

As mentioned above, our fourth wine (Top-10 Beste Barolo's James Suckling) is the Bruno Giacosa Falletto Barolo Vigna Le Rocche 2015 (100 points), as we return to the same vineyard as wine No. 2 in our list. Bruno Giacosa bought the 25-hectare Falletto vineyard in 1982, but he had been buying grapes from this vineyard for his Barolo production for many years previously. Conventional wisdom has it that nebbiolo from Serralunga shows more unyielding character compared to other areas of the Langhe, such as La Morra. But the hotter 2015 vintage gifted this wine with consummate elegance and exquisite aromatic character, earning it our maximum score.

WineSpectator: 96/100 punten

It takes a few seconds to access the core of fruit in this taut, sinewy red, but there is a beam of pure cherry, accented by rose, wild juniper, thyme and licorice flavors. This turns elegant and supple in the end, with terrific complexity, harmony and minerally length. Best from 2023 through 2046.

Robert Parker: 94/100 punten

Bottled in July of last year, the 2015 Barolo Falletto Vigna Le Rocche is a daring and absolutely profound expression of Nebbiolo with the depth, thickness and volume you can expect from a warm vintage such as this. This wine is a veritable bomb of aromatic intensity with thick layers of dark fruit, spice and crushed stone that all vie for your attention in equal measure. The mouthfeel is characterized by thick fiber and lasting succulence, all capped with fresh acidity and a firm tannic backbone. This Barolo is classic Giacosa. Drink 2022-2045.

Decanter: 94/100 punten

Le Rocche is a selection from the highest parcels in Falletto in Serralunga, which helps to explain its great finesse. The raspberry and redcurrant nose shows great purity of fruit, poise and stylishness. The palate is equally elegant, with a lean attack, polished tannins and a silky, intense texture. There's ample tannic grip but it's not aggressive and there are none of the rough edges often apparent in Serralunga. Balanced and very long.

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:16-18ºC
  • Alcohol %:14,5%
  • Artikelnummer:BAR-1010-R15851-15

Recent bekeken producten

  •  
    100punten
    Barolo  DOCG - 2015 - Falletto Cru Vigna Le Rocche - Bruno Giacosa

    Barolo DOCG - 2015 - Falletto Cru Vigna Le Rocche - Bruno Giacosa

    100/100 punten Suckling

    295,00
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »