97/100Punten
Barolo DOCG 2016 - Ginestra Casa Matè - Elio Grasso
Elio Grasso - Monforte d'Alba Barolo - DOCG

Barolo DOCG 2016 - Ginestra Casa Matè - Elio Grasso

97/100 punten Robert Parker

Oogstjaar: 2016 - Houdbaar tot: 2046
97/100 Parker, Cru Ginestra Barolo, complex, heerlijk fris, pruim, kers, zijdezacht, met een fluweelzachte intens lange afdronk en nodigt uit tot een nieuwe slok. Meer
97,50
+ In winkelwagen
Nog 12 op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven € 75.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Barolo 2016 - La Morra - Elio Grasso - 97/100 punten Parker - Suckling.

Granaatheldere Barolo, In de neus intense complexe geuren pruim, kers, viooltjes, humus, kruiden en sigarendoos. In de mond is de wijn intens, complex, heerlijk fris, zijdezacht, met een fluweelzachte intens lange afdronk en nodigt uit tot een nieuwe slok.

De Cru Ginestra is door Elio Grasso voor het eerst gemaakt in 1978. De wijngaard ligt op een hoogte tussen de 300 en 350 meter, met een zuidelijke blootstelling. De grondsoort is middelmatig kalkhoudend gemengd met klei. De wijngaard is aangeplant met een plantdichtheid van 4.500 stokken per ha. De wijngaard is in de begin zeventiger jaren aangeplant.

Eind oktober tot begin november worden de druiven handmatig geoogst. De druiven worden hierna naar de wijnmakerij gebracht en zacht geperst. De vergisting van de druiven geschiedt in grote stale vaten. De verdere rijping geschiedt in Slavonisch eiken vaten voor een periode van 30 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld en verfijnt zij nog voor een periode van 12 maanden op de fles in de kelders van het domein.

 

Barolo Wijn/spijs Combinatie: Perfect bij gebraden- geroosterde vleesgerechten, steak, harde kazen of een heerlijke paddestoelen, truffel risotto.

 

Robert Parker: 97/100 punten

The Elio Grasso 2016 Barolo Ginestra Casa Maté starts off a bit shy, or closed, and I was never fully able to get the wine to open. I decanted two bottles and went back over the course of a few days to check on their progress. That said, the wine never let its guard down. It remained super tight and compact over the course of my long evaluation. Given the care and reputation of this estate, I'm betting on a very long cellar evolution for this bottle. With fruit from a three-hectare plot in Ginestra, it offers beautiful structure with integrated acidity and tannins. The mouthfeel is gorgeous, but I wish the wine would offer more on the bouquet. Red fruit and wild berry are followed by grilled herb, crushed flower and dried lilac. The aromatic playlist is subtle and hushed.

 

James Suckling: 97/100 punten

The purity of fruit is phenomenal on the nose with crushed raspberries, flowers, sliced lemons and pink roses. Full body and powerful, racy tannins at the back end, giving drive, intensity and length. Goes on for minutes with such structure and finesse. Drink in 2022, but already irresistible.

Recent bekeken producten

  •  
    97/100Punten
    Barolo DOCG 2016 - Ginestra Casa Matè - Elio Grasso

    Barolo DOCG 2016 - Ginestra Casa Matè - Elio Grasso

    97/100 punten Robert Parker

    97,50
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »