Barolo DOCG - Barolo - 2016 -  Cru Sarmassa - Brezza
Brezza - Barolo

Barolo DOCG - Barolo - 2016 - Cru Sarmassa - Brezza

Bio - 4 trosjes van totaal 5 Bibenda, Italiaanse sommeliers.

Oogstjaar: 2016 - Houdbaar tot: 2040
Vier trosjes Italiaanse Sommeliers, fluweelzacht, maar ook krachtig, verfrissend, prachtig rood rijp fruit. In de zeer lang aanhoudende afdronk fluweelzachte tannines en tonen van balsamico. Meer
62,50
56,50
  • Uw voordeel: 6,00 korting per fles
  • Uw voordeel bij 6 flessen: 36,00 korting
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Barolo Cru Sarmassa 2016, 4 trosjes Italiaanse sommeliers.

Granaatrode wijn met een intense, delicate neus, met geuren van granaatappel, watermeloen, viooltjes, rozen, munt, oosterse kruiden en cacaobonen. In de mond is de Barolo fluweelzacht, maar ook krachtig, verfrissend, prachtig rood rijp fruit. In de zeer lang aanhoudende afdronk fluweelzachte tannines en tonen van balsamico.

De druiven van deze Cru Barolo komen van de 1 ha grote Sarmassa wijngaard, gelegen in de gemeente Barolo met een westelijke- zuidwestelijke blootstelling. De wijngaard ligt op een hoogte van 300 meter. De grondsoort is zand 26,3%, slib 43,2% en klei 30,5%. De wijngaard is deels in 1941 en deels in 2000 aangeplant met Nebbiolo (kloon Lampia Michet) druiven met een plantdichtheid van 3.700 stokken per ha. 

In de oudheid heette dit gebied Salmassa, een naam die waarschijnlijk afkomstig is van een bron van brak water die in de buurt stroomt. De bodem van deze wijngaard bestaat, net als het gehele deel van de gemeente Barolo, dat grenst aan de gemeente La Morra, uit zand 26,3%, slib 43,2% en klei 30,5%. De geproduceerde wijnen zijn van hogere kwaliteit in droge jaren: in feite zorgt het hogere percentage klei en slib voor een meer water wordt vastgehouden, waardoor de wijnstokken minder stress hebben.

Begin oktober worden de druiven handmatig geplukt en zorgvuldig geselecteerd op de allerbeste kwaliteit. Na de pluk worden de druiven in kleine kratten, met maximaal 15 kg druiven, naar de wijnmakerij gebracht alwaar de trossen worden ontsteelt en de druiven zacht geperst. Na een zachte persing van de druiven ondergaan zij het vergistingsproces in grote stalen vaten. Deze alcoholische vergisting duurt meestal ca. 10-12 dagen bij temperaturen van maximaal 26 °C. De malolactische vergisting, bij een temperatuur van 18 °C duurt meestal zo rond de 20 dagen waarbij de most regelmatig wordt rondgepompt.  De verdere rijping van deze Cru Barolo geschiedt voor een periode van 24 maanden in grote Slavonische eiken vaten van 30 hectoliter, (met op het vuur gebogen planken, maar niet geroosterd) en geen nieuwe eik! Vervolgens nog 8 maanden in grote cementen vaten, waarna de wijn wordt gebotteld. Op de fles blijft de wijn nog minimaal 1 jaar in de kelders van het domein.

Deze prachtige Cru Barolo begint " op dronk" te komen rond 2025-26. Vervolgens kunt u nog van deze fantastische Barolo genieten tot 2040. Decanteer de wijn, of open de fles 24 uur van te voren. Drink de wijn op maximaal 18°C.

Wijn/spijstip Italiaanse sommeliers Cru Barolo: Gerechten met reebout en rode bessensaus, of als dessert bij een kaasplank met harde en rijpe kazen. 

 

Jancis Robinson: 17,5/20 punten

Tasted blind. Lustrous mid ruby. Cherry fruit of amazing depth. Lots of concentrated, but not sweet, cherry fruit and with rich, coating tannins. Fuller than neighbouring Cannubi, but a fantastic cru in its own right.

 

Over Brezza:

De familie Brezza is sedert 1885 eigenaar en exploitant van hun wijnmakerij en wijngaarden. Thans is de 4e generatie die de tradities voortzet. Sedert enkele jaren werkt Brezza volgens de regels van de biologisch landbouw. Hun wijnen zijn Bio gecertificeerd. De filosofie van Brezza is om geen blendwijnen te produceren maar uitsluiten mono rassenwijnen. En vooral veel zorg, tijd en aandacht aan een gezonde wijngaard te besteden. Het oogsten geschiedt zeer zorgvuldig met de hand. De focus is om de druiven op het juiste rijpingsmoment te plukken. De pluk geschiedt dan ook zeer selectief en meerdere malen wordt de wijngaard hiervoor doorlopen. Brezza maakt geen gebruik van aangekochte gisten voor het vergisten van hun wijnen. Gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke gisten uit de wijngaard. De rijping van de wijn geschiedt traditioneel in grote Slavonische eikenhouten vaten van 3000 liter die niet worden geroosterd. Alle wijnen die in de eiken vaten rijpen worden niet gefilterd of geraffineerd.

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:18ºC
  • Alcohol %:14,5%
  • Artikelnummer:BAR-1010-R17107-16

Recent bekeken producten

  •   Barolo DOCG - Barolo - 2016 -  Cru Sarmassa - Brezza

    Barolo DOCG - Barolo - 2016 - Cru Sarmassa - Brezza

    Bio - 4 trosjes van totaal 5 Bibenda, Italiaanse sommeliers.

    62,50
    56,50
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »