Barolo Cannubi 2015 - Pira e Figli - Chiara Boschis - 99/100 punten Suckling
Granaat rode wijn met oranje reflecties. In de neus is de geur intens, met een boeket van rood fruit en bloemen. In de mond is de wijn heerlijk vol, droog, krachtig met een indrukwekkende structuur, sober maar fluweelzacht met roof rijp fruit, en vanille.
De druiven zijn Nebbiolo komend van de befaamde Cannubi wijngaarden in het hart van de Barolo streek. In de wijngaard wordt uitsluitend met de hand gewerkt. Na de oogst worden de druiven zacht geperst. Hierna ondergaan zij het vergistingsproces. De verdere rijping van de wijn vindt plaats in Frans eiken barriques voor een peridoe van 2 jaar. Vervolgens wordt de wijn gebotteld en blijft nog minimaal 12 maanden op de fles in de kelders van het domein.
Barolo Cannubi - wijn/spijs combinatie - rood vlees, wild, gevogelte, gestoofd vlees, gemarineerde konijn, oude kaas. Optimale wijn voor meditatie.
De Barolo Cannubi 2015 van Chiara Boschis begint op dronk te komen in 2025 en kan worden weggelegd tot 2042. Drink temperatuur: 17-18°C.
Robert Parker: 95/100 punten
My sample bottle of 2015 Barolo Cannubi was allowed to breathe overnight, and I really got a glimpse of how the wine evolves, showing beautiful minty notes on the bouquet with time. This Barolo is more compact in terms of build than the others and more streamlined in the mouth, but it comes across as extremely delicate, light and elegant. There is a sweet spot on the close. This wine has a unique style that is both graceful and petite, and given ample time to breathe, it would put a smile on any Barolo lover's face.