Uitmuntend Gambero Rosso - James Suckling 94/100 punten uit de wijngaard gelegen in Commune di Barolo
Intens robijnrood, met in de neus herfstblad, hooi, vers klein fruit, tabak en zoete specerijen. In de mond is de wijn mooi in balans, heerlijk fruit, mooie zuren, rond en mooie tannines in de lang aanhoudende afdronk.
De wijngaard is aangeplant met 4.000 stokken per ha. aan het eind van de jaren ‘90 en is gelegen op de Zuid, Zuid-Oost helling, op een hoogte van 420-450 meter. De grondsoort is vrij los met in de bovenlaag veel witachtige mergel, daaronder liggen compacte lagen van bruin-grijze mergel.
De druiven worden in oktober met de hand geplukt. Na een zachte persing ondergaan zij het vergistingsproces in grote stalen vaten voor een periode van 4 tot 7 weken. De malolactische vergisting geschiedt bij een gecontroleerde temperatur van 20 °C, voor een periode van 2 tot 4 maanden. De wijn rijpt voor 24 maanden in traditionele grote Sloveens eiken vaten. Vervolgens verdere ontwikkeling voor een periode van 4 tot 6 maanden in grote stalen vaten, waarna de wijn wordt gebotteld.
De wijn rijpt voor 24 maanden in traditionele grote Sloveens eiken vaten. Vervolgens verdere ontwikkeling voor een periode van 4 tot 6 maanden in grote stalen vaten, waarna de wijn wordt gebotteld.
James Suckling: 94/100 punten
Super fresh, vibrant and fragrant nose with roses and herbs, as well as lighter red cherries. The palate has a deliciously zesty, taut texture with fine, tight tannins holding a long, powerful yet elegant finish. Try from 2023.