Barolo DOCG - Cru Ginestra - Vigna Gris - 2016 - Fantino Conterno
Conterno Fantino - Barolo

Barolo DOCG - Cru Ginestra - Vigna Gris - 2016 - Fantino Conterno

96+100 Parker-96/100 WineSpctator - 95/100 Suckling

Oogstjaar: 2016 - Houdbaar tot: 2040
96+/100 Cru Barolo Monforte d'Alba, prachtig gelaagd, vol, maar ook elegant, rood fruit, verfijnde structuur en licht mineralige tonen, lange afdronk, zijdezachte tannines. Meer
72,50
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Cru Ginestra Barolo Bio - Monforte d'Alba 2016 - 96+/100 Punten Parker

Granaatrode Barolo, met een breed en complex boeket, intense geuren van rozen, laurier, jeneverbessen, vruchtenjam, munt en tabak. In de mond is de wijn prachtig gelaagd, vol, maar ook elegant, heerlijk rood fruit, met een verfijnde structuur en licht mineralige tonen. De afdronk is minuten lang met zijdezachte tannines.
 
De Cru Ginestra heuvel is gelegen in het zuidelijkde deel van de Barolo DOCG, nabij Monforte d'aAlba. De wijngaard van Conterno Fantino heet Vigna del Gris. Deze is deels in 1978 en deels in 2000 aangeplant met 100% Nebbiolo druiven. De plantdichtheid is 4.500 tot 5.00 planten per ha. De grondsoort is zand 50%, slib 34% en klei 16%. De wijngaard ligt op een hoogte van rond de 300 meter met een zuidelijke-, zuidoostelijke blootstelling. De hellingshoek van de wijngaard is 30%. De eerste oogst was in 1982. 

Na een zorgvuldige selectie worden half oktober de druiven met de hand geplukt. Het oogsten van de druiven geschiedt in meerdere rondes, waarbij per ronde uitsluitend de beste rijpe druiven worden geplukt. Na de pluk worden de druiven in kleine kratten naar de wijnmakerij gebracht alwaar zij worden ontsteeld. Hierna worden de druiven zacht geperst. De vergisting geschiedt met natuurlijke inheemse gisten, voor een periode van 15 dagen, in grote horizontale stalen vaten. Vervolgens rijpt de Barolo voor een periode van 24 maanden in frans eiken barriques. Hierna wordt de wijn, ongefilterd, gebotteld. op de fles verfijnt de Barolo nog minimaal 12 maanden in de kelders van het domein. 

Het oogstjaar 2016 was een vijf sterren oogstjaar met fantastische wijnen. Deze Barolo begint "op dronk" te komen zo rond 2023. Vervolgens kunt u nog minimaal tot 2040 van deze fantastische Cru Barolo genieten. Drink de Barolo op maximaal 16-18ºC. Open de fles minimaal 4 uur voor gebruik. Beter nog 24 uur van te voren de fles openen, of decanteren.

 
Robert Parker: 96+/100 punten
 
The Conterno Fantino 2016 Barolo Ginestra Vigna del Gris comes from a site in Monforte d'Alba that has a big component of loose sand in the soils. These well-draining conditions add to the softness and concentrated aromatic intensity of Nebbiolo. In fact, the bouquet here brings us a medley of red and purple fruits with some ripe blackberry and plum. It shows a hint of pretty cherry sweetness with spice, tobacco and candied licorice. The mouthfeel is full and generous, and this supple Barolo wraps smoothly and luxuriously over the palate.
 
James Suckling: 95/100 punten
 
Extremely perfumed with ripe strawberries and hints of dried flowers. Hints of hazelnuts. It’s full-bodied with a solid core of ripe fruit and ripe, polished tannins. Tight center palate. Very persistent. This is reserved now, but shows beautiful potential. Try after 2023.
 
WineSpectator: 95/100 punten
 
Focused on bright cherry, black currant and freshly cut hay aromas and flavors, this red is vibrant, verging on racy. Accents of iron, tobacco and tar add complexity, and this is balanced and long on the finish. Best from 2023 through 2045.
 

Over Conterno Fantino

Conterno Fantino wordt geleidt door twee families, Claudio Conterno en Guido Fantino. Zij hebben met hun standvastigheid en doorzettingsvermogen bijgedragen tot de versterking van het imago van de Barolo en de wijnen uit de Langhe.

In de wijngaard wordt minutieus gewerkt, niets wordt aan het toeval overgelaten om bijna perfect fruit te verkrijgen. Het werk in de wijngaard geschiedt met de hand mede vanwege de filosofie dat het milieu zo min mogelijk moet worden belast. De wijnen van van het bedrijf zijn van ongelooflijke kwaliteit en originaliteit.

 
 

Recent bekeken producten

  •   Barolo DOCG - Cru Ginestra - Vigna Gris - 2016 - Fantino Conterno

    Barolo DOCG - Cru Ginestra - Vigna Gris - 2016 - Fantino Conterno

    96+100 Parker-96/100 WineSpctator - 95/100 Suckling

    72,50
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »