99/100punten
Barolo DOCG - Cru   La Serra  - 2016 - Roberto Voerzio
Voerzio Roberto  - La Morra - Barolo

Barolo DOCG - Cru La Serra - 2016 - Roberto Voerzio

99/100 punten Suckling

Oogstjaar: 2016 - Houdbaar tot: 2040
99/100 punten, Cru Barolo, vol, rijk en genereus van smaak, elegant en perfect in balans. De afdronk is ongekend lang met fluweelzachte tannines en licht mineralige tonen. Meer
289,00
+ In winkelwagen
Nog 12 op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

La Serra  2016 - Barolo - Roberto Voerzio - 99/100 punten James Suckling

Intens en helder granaatrood in het glas. In de neus heeft de wijn een breed spectrum van geuren met tonen van kersen, bessen en rozenblaadjes, paddenstoelen om vervolgens te worden verrijkt met noten van vanille en kruidnagel. In de mond is de Barolo vol, rijk en genereus van smaak, elegant en perfect in balans. De afdronk is ongekend lang met fluweelzachte tannines en licht mineralige tonen. 

De Barolo's van Roberto Voerzio behoren tot de absolute top. Het wijnbedrijf is gelegen in La Morra. De La Serra wijngaard behoort tot één van de allerbeste Cru's, waar jaar op jaar de mooiste Barolo's vandaan komen. Roberto Voerzio heeft totaal ca. 30 ha aan wijngaarden in La Morra op de befaamde Cru's Cerequio, Brunate, La Serra en Sarmassa.

De La Serra wijngaard is gelegen in het westelijke deel van de Barolo DOCG, de Barolo-vallei, met hierin de stadjes La Morra en Barolo. De bodem is hier rijk aan licht gekleurde ijzer- en kalkhoudende mergel een mengsel van klei en kalk  De wijnen die komen van de wijngaarden gelegen in deze vallei zijn lichter, eleganter, aromatischer en meer toegankelijker dan de Barolo's uit de Serralunga vallei. 

Het eerste oogstjaar van de La Serra wijngaard was in 1987. De wijngaard is aangeplant met 8.000 stokken per ha. De wijngaard heeft een Zuid-Oostelijke expositie. Niet alleen door de unieke ligging maakt Roberto Voerzio zulke fantastische Barolo's. In de wijngaard wordt ook jaar op jaar hard gewerkt. Minimaal zo'n 7 keer per jaar worden de stokken en de uitlopers en de druiventrossen gesnoeid. In augustus wordt de enige overgebleven druiventros van de stok doormidden geknipt en blijft alleen het bovenste deel van de tros over voor verdere ontwikkeling en rijping. Dit kost jaar op jaar honderden manuren. Uiteindelijk blijft er per plant, per stok, slechts 500 gram aan druiven over om hier wijn van te maken. Voor één fles van deze top barolo worden dus de druiven gebruikt die van 2 stokken/planten komen. Uiteraard vindt al het werk in de wijngaard met de hand plaats. Andere Barolo producenten hebben bij een gelijk aantal stokken minimaal 3x meer opbrengst dan Roberto Voerzio en zo ontstaat de Voerzio kwaliteit.

De echte Barolo meester is zonder enige twijfel Roberto Voerzio. De man is een genie voor het maken van dichte, gelaagde en toch evenwichtige grote Nebbiolos, zelfs in minder dan perfecte jaren. 

James Suckling: 99/100 punten

Dark fruit with fresh porcini mushrooms and some black truffles, as well as burnt orange on the nose, following through to a full body with lovely, fresh and ripe fruit, as well as ultra-fine tannins that just flow and melt into the wine. Fluid and thoughtful. Drink after 2024 and onwards.

 

Werken, werken, werken. Volgens Roberto Voerzio: "als je stopt met werken gaat de plant dood".

Na iedere oogst:

- Na elke oogst worden de wijngaarden handmatig bemest met koeienmest of humus om voldoende voeding voor de planten beschikbaar te hebben.

- Bij de wintersnoei worden de stokken terug gesnoeid waarbij slechts enkele knoppen resteren. 

- De eerste uitdunning van de uitlopers begint al in april tot half juli, hierbij worden 50% van de druiven bij iedere stok verwijderd. 

- Tot half augustus worden de stokken voor de tweede keer uitgedund waarbij het onderste deel van de trossen worden weggeknipt. 

- Al deze werkzaamheden vormen de basis om elk jaar gezonde en rijpe druiven te oogsten met intense smaken en geuren, die tijdens de vergisting worden overgedragen aan de wijn .

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:18ºC
  • Alcohol %:14,5%
  • Artikelnummer:BAR-1010-R16003

Recent bekeken producten

  •  
    99/100punten
    Barolo DOCG - Cru   La Serra  - 2016 - Roberto Voerzio

    Barolo DOCG - Cru La Serra - 2016 - Roberto Voerzio

    99/100 punten Suckling

    289,00
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »