Barolo DOCG - La Morra - 2015 - Ciabot Berton
Ciabot Berton - Barolo - La Morra

Barolo DOCG - La Morra - 2015 - Ciabot Berton

Uitmuntende Barolo uit La Morra, hart van de Barolo DOCG

Oogstjaar: 2015 - Houdbaar tot: 2030
Hoog gewaardeerde Barolo uit La Morra, rood rijp fruit met pruimen, rode vijgen aangevuld met de licht zoete tonen van kruiden en zoethout. De afdronk is intens en lang met een prachtige tanninestructuur. Meer
34,50
32,50
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Licht granaatrode wijn met donkerrobijnrode reflecties. In de neus hints van rozen, viooltjes, bloeiende brem en heerlijk rood rijp fruit. In de mond rood rijp fruit met pruimen, rode vijgen aangevuld met de licht zoete tonen van kruiden en zoethout. De afdronk is intens en lang met een prachtige tanninestructuur.

De wijn van deze schitterende Barolo komt van de wijngaarden gelegen nabij het oude stadje La Morra in het hart van de Barolo DOCG. De wijngaarden zijn aangeplant rond het jaar 2000. De ligging is op het zuidoosten en zuidwesten op een hoogte van rond de 300 meter. De grond is kalkachtige klei met zand. De plantdichtheid is 3.800 stokken per ha. In de wijngaard worden de werkzaamheden handmatig uitgevoerd. De wijngaarden zijn aangeplant met de Nebbiolo druivenstok.

De oogst van de druiven geschiedt eind september, begin oktober, nadat de mist (nebbia) over de heuvels heeft gehangen. Het oogsten van de druiven geschiedt handmatig waarbij zorgvuldig op de beste druven wordt geselecteerd. Na de pluk worden de druiven naar de wijnmakerij gebracht, waar de druiven zacht worden geperst.

Het vergistingsproces geschiedt, met de schil, in grote betonnen, met glas beklede, vaten voor een periode van minimaal 16 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 30°C. De opvoeding van de wijn geschiedt in Slavisch eiken vaten van 25hl. voor een periode van 18 maanden. Verdere verfijning geschiedt in stalen vaten voor een periode van 6 maanden, waarna de wijn wordt gebotteld. Op de fles ontwikkelt de wijn zich nog voor minimaal 6 maanden in de kelders van het domein.

Wijn/spijs tip Barolo La Morra: perfect bij geroosterd vlees (bbq), pasta gerechten met vleessaus en een kaasplateau.

2013 beoordeling Suckling: 94/100 punten

Aromas of plums, fresh flowers and hints of peaches. Full body with a beautiful core of fruit. Velvety and structured with a beautiful form. Goes on a long time in the mouth. Delicious now, but it will age nicely as well.

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:18ºC
  • Alcohol %:14,5%
  • Artikelnummer:BAR-1010-R15100

Recent bekeken producten

  •   Barolo DOCG - La Morra - 2015 - Ciabot Berton

    Barolo DOCG - La Morra - 2015 - Ciabot Berton

    Uitmuntende Barolo uit La Morra, hart van de Barolo DOCG

    34,50
    32,50
    LEES MEER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »