Barolo "1961" DOCG - La Morra - 2015 - Ciabot Berton
Ciabot Berton - Barolo - La Morra

Barolo "1961" DOCG - La Morra - 2015 - Ciabot Berton

Uitmuntende Barolo gemaakt van druiven oude stokken

Oogstjaar: 2015 - Houdbaar tot: 2030
Schitterende Barolo, komende van de oude wijngaarden, prachtig gelaagd, complex, intens rood fruit, en een heerlijk lang aanhoudende afdronk met goed geintegreerde tannines. Meer
39,50
33,50
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Schitterende Barolo, druiven komend van de oudste delen van de wijngaarden geplant in 1961.

Granaatrode wijn met purperen reflecties. In de neus geeft de wijn intense geuren van rood fruit, wilde kruiden, balsamico en mineralige noten. In de mond is de wijn prachtig gelaagd, complex, intens rood fruit, en een heerlijk lang aanhoudende afdronk met goed geintegreerde tannines.
 
De wijngaarden zijn gelegen om en nabij La Morra in de deelgebieden Roggeri, Bricco, San Biagio en Rive. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen de 250 en 300 meter met een ligging op de zuidwestelijke en zuidoostelijke helling. De grondsoort is klei-achtige, kalkhoudende grond. De wijngaarden zijn aangeplant met zo'n 3.800 stokken per ha. De wijngaarden zijn uitsluitend aangeplant met de Nebbiolo druif. 
 
In de wijngaarden wordt uitsluitend handmatig gewerkt met respect voor natuur en milieu. De oogst geschiedt volledig handmatig met een zorgvuldige selectie van de beste kwaliteit druiven. De druiven worden na de oogst in kleine kratten naar de wijnmakerij gebracht alwaar zij zacht worden geperst. Het vergistingsproces geschiedt op traditionele wijze in verglaasde betonnen tanks voor een periode van 16 tot 18 dagen, op de schil, bij een gecontroleerde temperatuur van 30°C.
 
De opvoeding van de wijn geschiedt in Slavisch eiken vaten van 25hl voor een periode van 24 tot 30 maanden. Hierna verfijnt de wijn nog minimaal 6 maanden in stalen vaten waarna zij wordt gebotteld. Op de fles blijft de wijn nog eens minimaal 6 maanden in de kelders van het domein.
 

Wijn/spijs combinatie tip Barolo 1965: Ideale begeleider van gerechten met rood vlees, gestoofd vlees en rijpe kazen. De Italiaanse sommeliers adviseren deze prachtige barolo te schenken bij kalfsschenkel.

 
 

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:18ºC
  • Alcohol %:14,5%
  • Artikelnummer:BAR-1010-R15101

Recent bekeken producten

  •   Barolo "1961" DOCG - La Morra - 2015 - Ciabot Berton

    Barolo "1961" DOCG - La Morra - 2015 - Ciabot Berton

    Uitmuntende Barolo gemaakt van druiven oude stokken

    39,50
    33,50
    LEES MEER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »