Uitmuntend Gambero Rosso - Italiaanse sommeliers 4 van totaal 5 trosjes
Schitterende Barolo van Luigi Einaudi, granaatrood met amberen glinsteringen. De wijn is intens, krachtig, vol, sober en fluweelzacht. Met de tijd neemt de complexiteit van de wijn toe. Etherische geuren van kruiden, truffels en leer vervangen dan de fruitigheid van de eerste jaren.
De druiven komen van de verschillende wijngaarden in drie Barolo Zones: Barolo, Monforte d’Alba en Verduno (Cuneo). De wijngaarden liggen op verschillende hoogtes. De Cannubi wijngaard in Barolo op 220 meter, Terlo wijngaard in Barolo op 310 meter, de Bussia wijngaard in Monforte d'Alba op 300 meter, deMonvigliero wijngaard in Verduno op 350 meter. De grondsoort is vooral kalkhoudende klei met mergel, met een ligging op de zuid- zuid/oost hellingen. De wijngaarden, met een aanplant van 5.000 stokken per ha., zijn aangeplant in de jaren 1967 tot 2002.
De druiven worden tijdens de pluk zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit. Na de pluk worden de druiven zacht geperst. De vinificatie geschiedt gedurende 22 tot 25 dagen in stalen vaten, met een gecontroleerde gisting temperatuur (30 °C-32 °C). De opvoeding van de wijn geschiedt voor een periode van 30 maanden in grote eiken vaten. Hierna wordt de wijn gebotteld. Op de fles blijven de wijnen nog minimaal 6 maanden in de kelders van het domein voor verdere verfijning.
Het wijnbedrijf is opgericht door Luigi Einaudi, geboren in Carrù (Piemonte) in 1874. Op zijn 23e jaar (1897) kocht hij een boerderij en een stuk land en begon met het planten van druivenstokken.