Barolo Serralunga DOCG - 2015 - Ettore Germano
Ettore Germano - Viticoltori in Serralunga d'Alba - dal 1856

Barolo Serralunga DOCG - 2015 - Ettore Germano

Uitmuntende Barolo, Serralunga

Oogstjaar: 2015 - Houdbaar tot: 2040
Indrukwekkende Barolo Serralunga, intense geur van donkere specerijen met een fruitige kersen- en granaatappel, bloemige noten, in de mond is de Barolo indrukwekkend, met prachtige tannines in de lang aanhoudende afdronk. Meer
52,90
49,50
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven € 75.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Schitterende Barolo Serralunga DOCG, uitmuntend Gambero Rosso, Vier trosjes Italiaanse Sommeliers.

Deze Barolo heeft een helder robijnrode kleur met granaatreflecties, met een intense geur van donkere specerijen met een fruitige kersen- en granaatappel, bloemige noten, gevolgd door een vleugje munt en aromatische kruiden. In de mond is de Barolo indrukwekkend, met prachtige tannines die duidelijk aanwezig zijn, maar mooi gedoseerd en met een uitstekende progressie in de lang aanhoudende afdronk.

De wijngaarden, groot 2 ha, zijn gelegen in de gemeente Serralunga d'Alba. De wijngaarden zijn uitsluitend aangeplant met Nebbiolo druiven. De aan- en herplant vond in verschillende jaren, 1995, 1999 en 2002. De wijngaard is aangeplant met een plantdichtheid van 5.000 planten per ha. De ligging is Zuid-Oost op een hoogte tussen de 330 en 400 meter. De grondsoort is kalkhoudende klei, afgewisseld met lichte zanderige delen. De stokken in de wijngaard worden 3 tot 5 maal per jaar met de hand gesnoeid. Half oktober vindt de oogst plaats. De druiventrossen worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd op hun kwaliteit.  

Na de pluk worden de druiven naar de wijnmakerij gebracht. Hier worden de druiven geplet, gescheurd. waarna de vinificatie plaats vindt in grote stalen vaten. De vergisting van de druiven vindt plaats voor een periode van 20 tot 30 dagen met de schil bij een temperatuur van rond de 25°C. De verdere vergisting vindt, op een traditionele wijze, plaats in grote houten vaten van verschillende leeftijden en met variërende capaciteiten van 5 tot 25 hl, voor een rijpingsperiode van 18 tot 24 maanden. Hierna wordt de wijn geblend vanuit de verschillende vaten in grote stalen vaten. Van hieruit wordt de wijn gebotteld en verfijnt zij nog enkele maanden op de fles in de kelders van het domein.

Wijn/spijs tips Barolo Serralunga van de Italiaanse sommeliers: Perfect bij konijn, eenden- of lamsschenkel, of met rijpe harde kazen.

Ettore Germano, wijnmakers sedert 1856. Sergio Germano is de eigenaar wijnmaker van de vierde generatie. Totaal hebben zij 16 ha aan wijngaarden, waarvan het grootste deel in Serralunga het hart van de Barolo DOCG. Zij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. In de befaamde Italiaanse wijngids, de Gambero Rosso al meer dan 10x bekroond met een tres bicchieri - 3 rode glaasjes, hoogste waardering Gambero Rosso.

Recent bekeken producten

  •   Barolo Serralunga DOCG - 2015 - Ettore Germano

    Barolo Serralunga DOCG - 2015 - Ettore Germano

    Uitmuntende Barolo, Serralunga

    52,90
    49,50
    LEES MEER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »