Morellino di Scansano DOCG - 92/100 punten James Suckling, 95/100 punten Luca Maroni - 4 trosjes Italiaanse Sommeliers - Bio Gecertificeerd.
Helder robijnrode wijnen, met in de neus intense geuren van pruimen, kersen, mirte, viooltjes, specerijen. In de mond is de wijn heerlijk fris, vol donkerrood fruit, levendig, mooie tannines in de afdronk met heerlijke fruitaroma's.
Poggio Argentiera is het 2e domein van het befaamde wijnbedrijf TuaRita, eveneens gelegen in de Maremma. De wijnmakers van TuaRita maken ook de wijnen van Poggio Argentiera. De wijnen van Poggio Argentiera zijn, evenals de wijnen van TuaRita, Bio Gecertificeerd.
De wijngaarden zijn gelegen in Baccinello, in de Morellino di Scansano DOCG, tussen Montalcino en Grosseto, nabij de Toscaanse Kust. De wijngaarden liggen op een hoogte van 350 meter. De bodem is voornamelijk kalkhoudende klei, gemengd met zand en slib, en rijk aan alluviale kiezels.
Deze Morellino di Scansano is gemaakt van 100% Sangiovese druiven.
De pluk van de druiven geschiedt, na een zorgvuldige selectie, handmatig. Zodra de trossen zijn geplukt worden zij in kisten met ongeveer 20kg aan druiven gelegd en naar de wijnmakerij gebracht. Bij de wijnmakerij worden zij nog zorgvuldig geselecteerd op hun kwaliteit. Hierna worden de druiven zacht geperst. De vergisting geschiedt, voor een periode van 2 weken, in grote stalen vaten, met de schillen bij een gecontroleerde temperatuur. Door het contact met de schillen krijgt de wijn een intensere meer briljante kleur en neemt de intensiteit van de aroma's toe. De wijn krijgt hierdoor een hoge kwaliteit.
Morellino di Scansano wijn/spijs combinatie: Heerlijk bij pasta gerechten, maar ook bij gebraden kip, kip uit de oven, BBQ en als aperitief bij vleeswaren en een kaasplateau.
James Suckling: 92/100 punten
A solid Morellino with cherry, dark-chocolate and walnut aromas and flavors. Medium to full body. Flavorful finish. From organically grown grapes. Drink or hold.