Brunello di Montalcino Annata - 2013 - DOCG  - Tenuta Greppo - Biondi Santi
Biondi Santi - Montalcino

Brunello di Montalcino Annata - 2013 - DOCG - Tenuta Greppo - Biondi Santi

Schitterende Brunello van de befaamde Biondi Santi, grondleggers van de Brunello

Oogstjaar: 2013 - Houdbaar tot: 2043
96+/100 punten Parker - Komend van Tenuta Greppo van het befaamde huis Biondi Santi, grondleggers van de Brunello di Montalcino. Krachtig, warm met tannines die in balans zijn. De afdronk is warm en lang aanhoudend. Meer
162,50
145,00
  • Uw voordeel: 17,50 korting per fles
  • Uw voordeel bij 6 flessen: 105,00 korting
+ In winkelwagen
Nog 15 op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Brunello di Montalcino 2013 - Tenuta Greppo -  Biondi Santi - 96+/100 punten Robert Parker

Robijnrode wijn, met een geur die prachtig in balans is met hints van rozen. De smaak is mooi van structuur, warm met tannines die in balans zijn. De afdronk is warm en lang aanhoudend. Deze wijn kan zeker 40 jaar worden bewaard om verder te rijpen.

De Brunello di Montalcino Annata van Biondi Santi is het resultaat van 200 jaar onderzoek en verbetering van de Sangiovese Grosso druiven, die zijn geselecteerd van de druivenranken van de Greppo wijngaard. Biondi Santi is de grondlegger van de Brunello wijnen, die zij voor het eerst in 1888 maakten. De druivenstokken op deze wijngaard zijn minimaal 12 tot 25 jaar oud. De Brunello wijnen van Biondi Santi worden nog volledig traditioneel gemaakt en kennen een lange rijpingstijd tot wel 50 jaar.

De kwaliteit van de druiven van de oogst 2007 was zeer goed. De druiven zijn eind september met de hand geplukt. De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte tussen de 300 en 500 meter. De grondsoort van de wijngaard Greppo is marl, zand en klei. Na de oogst vond de fermentatie plaats in tanks van cement bij een temperatuur onder de 31Cº. De eerste gisting duurde ca. 15 tot 20 dagen. De rijping van de wijn is geschiedt gedurende een periode van 36 maanden in sloveens eiken vaten. Vervolgens is de wijn nog minimaal 4 maanden verder op de fles gerijpt.

Robert Parker: 96+/100 punten

This is the year dottore Franco Biondi Santi would pass away, leaving the Brunello appellation orphaned because he was its most beloved and respected paternal figure. A wine shaped very much in his memory, the 2013 Brunello di Montalcino is a stunning edition, with a tight inner core of wild fruit and natural acidity surrounded by elegant tones of blue flower, wild cherry, cured tobacco, balsam herb and camphor ash. This vintage displays a beautiful garnet color that shines in the glass followed by mid-weight concentration and an especially fresh and vibrant finish that lasts for many long minutes. This wine should be held in the cellar for at least ten more years.

James Suckling: 95/100 - 2012

Love the dried lemon rind, florals and red fruits. Medium to full body and a solid core of fruit and spices. Long and flavorful finish. Just a hint of sweet tobacco. Better than 2020.

Recent bekeken producten

  •   Brunello di Montalcino - 2013 - Tenuta Greppo - Biondi Santi

    Brunello di Montalcino - 2013 - Tenuta Greppo - Biondi Santi

    Schitterende Brunello van de befaamde Biondi Santi, grondleggers van de Brunello

    162,50
    145,00
    BESTEL
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »