CORONA VIRUS UPDATE

27-03-20 / Villa Fattoria < TERUG NAAR OVERZICHT

Orderverwerking

Het coronavirus houdt het hele land in de greep en roept veel vragen op bij onze klanten. Bij ons logistiek center, dat ook ISO gecertificeerd is, worden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten gehouden en worden waar nodig extra maatregelen genomen. Hierbij volgen de adviezen van het RIVM stipt gevolgd. 

 

PostNL heeft op 16 april 2020 gemeld dat men de enorme hoeveelheid pakketten niet meer kan verwerken volgens het reguliere schema. Het Coronavirus zorgt voor bizarre volumes en daarmee een enorme piek in het aantal verzonden pakketten. De dagelijkse pakketvolumes overstijgen zelfs Black Friday (+50%). Vanaf 15 april jl heeft PostNL besloten om de avond afhaalrittente annuleren.

Concreet betekent dit dat orders geplaatst voor 17.00 uur, nog dezelfde dag worden opgehaald door PostNL. Orders geplaatst na 17.00 uur worden dan de volgende dag door PostNL meegenomen.

 

PostNL bezorgt nog steeds post en pakketten
Het RIVM heeft aangegeven dat het virus niet kan worden overgedragen via post of pakketten. Daarom bezorgt PostNL zoals gebruikelijk de post, pakketten en andere zendingen. Wel neemt PostNL enkele maatregelen om besmetting te voorkomen. Zo tekent de bezorger na toestemming van de ontvanger voor ontvangst en wordt er gewerkt aan verruiming van de dagelijkse bezorgtijden om de werkomstandigheden zo gezond en veilig mogelijk te houden.

Hoe worden consumenten geïnformeerd als er geen post of pakketten meer bezorgd kunnen worden?
Op postnl.nl/corona staat de meest actuele informatie. Consumenten worden verder niet proactief door PostNL geïnformeerd, behalve via automatische systemen zoals bijvoorbeeld Track & Trace indien van toepassing.
PostNL waarschuwt dat lokaal vertraging kan ontstaan bij de pakketbezorging door grote drukte en de impact van overheidsmaatregelen om de uitbraak van het coronavirus te beteugelen:

 

Het aantal online bestellingen stijgt in Nederland en België op dit moment sterk omdat mensen thuisblijven en winkels gesloten zijn. Door het grote aantal bestellingen, de impact van de maatregelen (zoals afstand bewaren en contactloos bezorgen) en het hogere ziekteverzuim is er daarom kans op plaatselijke vertraging bij pakketbezorging. De Track & Trace informatie geeft je de juiste en laatste informatie, hou deze dus goed in de gaten.

Bezorging in België
De overheid in België heeft nieuwe maatregelen aangekondigd tegen het verspreiden van het coronavirus. Tot nog toe bezorgt PostNL pakketten zoals u dat van hen gewend bent. De nieuwe maatregel van de Belgische regering om niet-essentiële winkels te sluiten vanaf 18 maart om 12:00 uur heeft als gevolg dat een deel van de PostNL-punten in België gesloten is. Dit heeft invloed op webwinkels die pakketten naar België versturen.

Bezorgoptie ‘ophalen op PostNL-punten’ vervalt. Het is niet meer mogelijk om de optie ‘ophalen op PostNL-punten’ aan te bieden voor pakketten naar België. De consument kan de bezorgoptie niet meer selecteren in de check-out, daarvoor hoeft u zelf niets te doen. We bevelen aan om uw klanten hiervan op de hoogte te brengen via de eigen website.

De pakketten die voor 18 maart 12:00 uur nog niet zijn opgehaald, blijven opgeslagen op het PostNL-punt. Post NL doet er alles aan om hiervoor een oplossing te vinden. Pakketten die op dit moment onderweg zijn naar gesloten PostNL-punten zullen teruggestuurd worden naar de afzender.


In België geldt een tweede aanbiedpoging. Indien een consument bij de tweede bezorgpoging het pakket niet in ontvangst kan nemen, wordt dit pakket naar een PostNL-punt verstuurd dat openblijft. Consumenten worden op de hoogte gebracht, zodra zij hun pakket kunnen ophalen bij de betreffende locatie.

 

Heeft u verder nog vragen? laat het ons weten. tel: +31 (0)30 66 212 83, whatsapp: 06 516 08 449, mail: [email protected]

REACTIES

REAGEER OOK!

VERZENDEN Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

MEER ARTIKELEN

De hoogst gewaardeerde wijnen geselecteerd door het proefpanel van de befaamde Gambero Rosso, een van de meest toonaangevende beoordelaars van Italiaanse wijnen.

LEES VERDER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »