TENUTA DI BISERNO - ANTINORI - BIBBONA - OFFICIAL VIDEO

01-10-15 / Villa Fattoria < TERUG NAAR OVERZICHT

Tenuta di Biserno is een project dat door de gebroeders Antinori, Lodovico en Piero in 2002 nabij Bibbona in de Toscaanse Maremma is gestart samen met hun neef Niccolo en de Mannoni broers, de oorspronkelijke eigenaren van het land.

Het domein is op dit moment zo'n 70 ha. groot en is gelegen vlakbij de Toscaanse kust. Bij dit domein zijn de kwaliteiten van Piero als een van de meest bekende Italiaanse wijnmakers, onder de naam van Marchise Antinori en Lodovico de oprichter van een van Italiaans meest prestigieuze wijndomeinen Tenuta dell'Ornellaia, gelegen bij Bolgheri, met als absolute topper de Masseto. Lodovico Antinori had in 1995 dit prachtige terroir gevonden en gekocht. Het is gelegen nabij Bibbona, zo'n 15 kilometer vanaf Bolgheri. Het terroir van dit domein is prachtig en levert dan ook geweldige wijnen op met een enorm potentieel.

Nadat, in begin 2002, Lodovico Antinori het domein Tenuta dell'Ornellaia had verkocht aan onder andere Frescobaldi besloten de broers samen te gaan werken en gezamenlijk een prestigieus domein op te gaan opzetten.

De druivenstokken die men op de wijngaarden heeft gepland zijn vooral Cabernet Franc en Merlot en in kleinere hoeveelheden Petit Verdot en Cabernet Sauvignon. Gekozen is duidelijk voor het maken van Super Tuscans in plaats van de traditionele Italiaanse wijnen.

REACTIES

REAGEER OOK!

VERZENDEN Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

MEER ARTIKELEN

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »