Bolgheri Superiore DOC "Campo alle Comete" 95/100 punten James Suckling
Intens robijnrode wijn met violetten reflecties. In de neus geeft de wijn een complex boeket van rood fruit, balsamico en kruiden. In de mond is de wijn vol, mooi gelaagd, elegant, heerlijk rood rijp fruit, en in de lange afdronk licht kruidig.
De wijn is een blend van Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot.
Vanaf eind augustus tot eind september, begin oktober worden de druiven per ras met de hand geplukt. De vinificatie vindt eveneens per druivenras plaats. Na de pluk worden de druiven zacht geperst en ondergaan zij het vergistingsproces in grote stalen vaten voor een periode van 25 dagen. Hierna rijpt de wijn verder voor een periode van 15 tot 18 maanden in, deels oude en deels nieuwe Frans eiken tonneaux. Hierna wordt de wijn, na een aantal lange proefsessies, geblend. Jaar op jaar kan de samenstelling van de blend in de verhoudingen enigszins wijzigen. Nadat de wijn is gebotteld verfijnt de wijn nog minimaal 12 maanden op de fles in de kelders van het domein.
Bolgheri Superiore DOC Campo alle Comete wijn/spijs combinatie: Geweldig bij voorgerechten van koud vlees en kazen, uitstekend bij gegrild vlees, gekookt vlees, wild en wild zwijn, maar ook bij pure chocolade.
James Suckling: 95/100 punten
Complex aromas of dark berries, fresh herbs, sweet tobacco and crushed flowers. Very integrated and polished with beautiful fruit and richness. Yet, very reserved and tight. A blend of cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc and petit verdot. Drink in 2022.
Robert Parker: 92/100 punten
This review represents the final blend of the wine that had not been bottled when I tasted it. The 2015 Bolgheri Superiore is a richly endowed and textured red wine from this new estate on the Tuscan Coast. The bouquet here exhibits beautifully concentrated fruit with blackberry and cherry liqueur at the top. The quality of fruit is rich and nicely integrated with the tannins and the acidity that gives the wine dimension and length in terms of mouthfeel. The blend here is 40% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 20% Cabernet Franc and 5% Petit Verdot. The blend is aged in new and neutral oak for 16 months.