Bodegas Carrasvilla - Ribera del Duero

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Bodegas Carrasvilla is een klein wijnbedrijf, opgericht in 2010, dat slechts 50.000 flessen per jaar produceert. Het bedrijf is gelegen in het hart van de Ribera del Duero, nabij Peñafiel.

De eigenaren hadden vanaf het begin als uitgangspunt het maken van de mooiste wijnen. Deze doelstelling is terug te vinden gedurende het gehele productieproces. Er worden uitsluitend druiven gekocht van kleine wijnboeren uit de omgeving. De stokken in de wijngaard moeten minimaal zo’n 70 jaar oud zijn. Deze oude stokken leveren druiven die de wijn meer diepgang geeft, meer complexiteit, bovendien kunnen deze stokken ook beter overleven in de soms lange droge periodes in dit gebied en de blootstelling door de verzengende zon. Het oogsten van de druiven geschiedt, evenals alle andere werkzaamheden in de wijngaard, volledig met de hand. Bij de oogst gebruikt men kratten waar maximaal 15 kg aan druiven in kunnen.

Bij het maken van de wijn wordt gebruik gemaakt van de meest moderne technische middelen, zoals o.a. temperatuur gecontroleerde stalen vaten voor de gisting.  Het resultaat van dit alles heeft ervoor gezorgd dat de wijnen de hoogste waarderingen krijgen bij de nationale en internationale wijnpers.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »