Cecilia - Isola d'Elba

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Het verhaal gaat dat Cecilia in 1154 werd geboren op de heuvel, die deel uit maakt van de wijngaard. Cecilia was jong en mooi en werd tijdens een festival verliefd op Gherardo di Camposanpiero. Toen zij terug keerde vond zij haar vader stervende. Zij bleef haar land trouw en werd de vrouw van Ezzelino II.

Snel baarde zij een dochter. Zij was echter niet uit het hart van Gherardo di Camposanpiero verdwenen en hij ontvoerde haar en nam haar mee naar zijn kasteel. Er volgde een bloedige strijd en tijdens die strijd werd zij meegenomen door de strijders van Pietro Zani naar Venetië. Zij trouwde Zani en stal met haar schoonheid de harten van de mensen van Venetië. Tijdens een toernooi ontmoette zij Delasmanino de heer van Noventa en al snel trouwde zij met hem. En omdat de meisjesachtige zuiverheid ondanks haar vier mannen steeds was gebleven wordt zij genoemd de Maagd van Baone in het land van de'' colli''.

In de negentiger jaren kwam de Milanese Ingenieur en Industrieel Giuseppe Camerini naar Elba en begon daar op de heuvel zijn passie voor wijn en wijnbouw te ontwikkelen. Hij noemde zijn wijnbedrijf Cecilia, verbonden met de legendarische Cecilia di Baone.

Bijna 20 jaar later wordt het wijnbedrijf gerund door zijn neven, Lorenzo en Renato Signorini. De wijngaard bestaat nu uit drie kleine boerderijen op het land rondom Procchio en Marina di Campo en beslaat ongeveer 9 hectare, die vooral zijn aangeplant met met de voor het eiland autenthieke druivensoorten, zoals Aleatico, Ansonica, Trebbiano, Sangiovese, Vermentino en Moscato.

De oude naam van Elba tijdens het Romeinse rijk was'' ILVA'', omdat het de belangrijkste leverancierwas van ijzer en mineralen voor het rijk. Vandaag, de dag heeft de grond nog steeds deze karakteristieken, waarbij klei en kalkachtige steen de basis vormt. Uiteraard speelt de nabijheid van de zee, op zo'n 100 meter afstand een groete rol bij de ontwikkeling van de druiven en het karakter van de wijnen.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »