Donna Laura - Chianti Classico

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Toen Lia Tolaini nog maar 6 jaar oud was, bezocht zij met haar vader haar tante Laura in Lucca, in Toscane. Op dat moment woonde zij met haar ouders in de VS. Nadat zij 11 jaar was geworden ging zij elke zomer naar haar tante Laura en dan liet zij zichzelf met haar neven weer onderdompelen van de cultuur en de familie.

Deze bijzondere ervaring werd een belangrijk onderdeel van het leven van Lia. Zij keerde terug naar Italie en ging kunst studeren in Florence. Lia trouwde in Canada en ging daar ook wonen. Zij bleef echter, later ook met haar kinderen, haar tante Laura in Lucca bezoeken. In 1996 stierf haar tante plotseling en in 2004 kreeg Lia de mogelijkheid om een grote stap te maken om haar waardering en liefde voor Italie vorm te geven. Zij begon met haar eigen wijnmakerij en noemde deze ter ere aan haar tante Donna Laura.

De Donna Laura wijnen worden geproduceerd uit eerste klas Sangiovese druiven, geteeld in de Castelnuovo Berardenga regio Chianti Classico. Deze nieuwe onderneming, onder leiding van eigenaar Lia Tolaini-Banville, werd gestart om consistente hoge kwaliteits Sangiovese wijnen te maken waarbij traditie en moderne technieken bijeen komen. Prijs en kwaliteit moet een belangrijk kenmerk zijn van de Donna Laura wijnen. De wijnen worden gemaakt uit een mix van 2 veschillende Sangiovese klonen. De druiven komen deels van de wijngaarden van haar vader, Tolaini, en deels worden zij gekocht bij kleine wijnboeren uit de regio, die geen eigen productiefaciliteit hebben. De wijnen worden gemaakt in de wijnmakerij van Tolaini. Kwaliteit bij het maken van de wijnen staat hierbij garant.

 


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »