Finca El Refugio - D.O. La Mancha y Vinos de la Tierra de Castilla

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Finca El Refugio is het resultaat van een passie, een obsessie, gemaakt van aarde, zon, en werk met de voor de natuur en de wens om deze te illusie met u te delen door het overbrengen van onze passie voor wijn.

Wijngaarden zijn totaal 50 ha groot. De wijngaarden worden zodanig beheerd dat er sprake is van een lage productie en biologische wijnbouw. Er is een optimale combinatie gemaakt tussen de traditionele wijnbouw en de moderne technologie. De wijngaarden zijn gelegen in de DO La Mancha - Vinos de la Tierra de Castilla. De grondsoort van de wijngaarden is kalkhoudende klei. De klimatologische omstandigheden zijn perfect strenge koude winters en hete zomers.

Reeds vanaf de oudheid wordt in dit gebied wijn gemaakt. In 1582 bood Koning Philips II al aan dit gebied zijn bescherming aan om de wijngaarden te bewaken. Het La Mancha gebed staat bekend om haar buitengewone kwaliteit van de wijnen.

De wijngaarden worden voortdurend streng gecontroleerd en bewerkt, gesnoeid en meerdere malen vindt de groene oogst plaats (snoeien bladeren overtollige druiven). In de wijngaarden zijn de stokken aangeplant van Tempranillo, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot en Verdejo. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »