Landaluce - Rioja Alavesa DO

Sorteer producten op:
 •  
  1,5 ltrMagnum
  Fincas de Landaluce Reserva - D.O.Ca. Rioja Alavesa - MAGNUM

  Fincas de Landaluce Reserva - D.O.Ca. Rioja Alavesa - MAGNUM

  GUIA PEÑIN 90/100 punten

  32,50
  29,95
  Op voorraad

Bodegas Landaluce is gelegen in de Rioja, subzone Alavesa.  Totaal heeft het bedrijf ca 30 ha aan eigen wijngaarden. Bovendien wordt nog ca. 15 ha gehuurd. De wijngaarden, hoofdzakelijk aangeplant met de Tempranilli druif, zijn deels aangeplant in de jaren vijftig, deels in de jaren zeventig en deels in de jaren negentig.

Het gebied ligt even ten zuiden van de stad Alava, gelegen tussen Bilbao en Zaragoza. De Cantabrische bergketen beschermt de wijngaarden tegen het strenge Cantabrische klimaat, dat wordt gekenmerkt door koude en vochtige wind vanuit het noordoosten.

De grondsoort in de wijngaard is kalkrijke leem.  In dit gebied komen twee tegenovergestelde klimaten bijeen, van de ene zijde vanuit de Atlantische Oceaan en anderzijds vanuit de Middellandse Zee. Het gevolg is dat het hierdoor in het gebied veel regent.

De oude stokken in de wijngaarden hebben een zeer diep wortelsysteem. Door deze ouderdom van de stokken hebben de wijnen een mooie complexiteit, zijn zij fluweelzacht en fruitig.  Door de opvoeding van de wijn in eiken vaten bereiken de wijnen hun maximale expressie. 


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »