Mas l'Altet - Alicante

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

AMBACHTELIJKE WIJNMAKERS

In het zuiden van Spanje, nabij Alicante is het wijnbedrijf Mas l'Altet te vinden. De wijngaarden liggen op een hoogte van ca 580 meter en zijn totaal 2ha groot.

Bij de oprichting van het bedrijf hadden de eigenaren maar een doel, de oude verloren traditie van het maken van wijnen in dit gebied wer terug brengen. Door het specifieke micorklimaat is het mogelijk om wijnen te maken met een eigen en uniek karakter. Wijnen van hoge kwaliteit.

Het gebied is bergachtig met koude winters en veel sneeuw en warme zomers met  koele nachten.Door het gebergte is er sprake van veel regen. In de wijngaard gebeurt alles handmatig door de eigenaren zelf. De natuur is de hoofdpersoon in deze en de eigenaren zorgen er met hun werkzaamheden voor dat de natuur hun de mogelijkheid geeft druiven van excellente kwaliteit te produceren. De wijngaard wordt meerdere malen per jaar intensief gesnoeid en de druivenproductie per plant is zeer beperkt. Hierdoor wordt een excellente kwaliteit van de druiven bereikt.

De boerderij, gebouwd in de 18e eeuw is reeds vier generaties familiebezit. Nadat de boerderij vijftig jaar leeg heeft gestaan is zij onlangs totaal gerenoveerd de zoon uit de familie. Hij runt hier nu samen met zijn vrouw het wijnbedrijf Mas l’ Altet. Door hun passie om op een zo ambachtelijke en authentieke wijze hun wijnen te maken maken zij schitterende wijnen met karakter, zonder gebruik te maken van industriele toevoegingen. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »