Michel Mailliard - Champagne - Vertus - Côtes de Blancs

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Michel Mailliard - Champagne - Vertus


De wieg van het Champagnehuis Michel Mailiard staat in het hart van de Côte des Blancs, in Vertus. Met zijn 500 ha wijngaarden, geclasseerd als Premier Cru, is Vertus de eerste Champagnegemeente van het departement van de Marne.

Michel Mailliard is de 3e generatie, die het familie wijn bedrijf leidt. Hij doet dit samen met zijn zoon. Totaal hebben zij 23 ha aan wijngaarden nabij Vertus, het hart van de Champagne, Vertus is gelegen tussen Epernay en Chalôns en Champagne. Kenmerkend voor de Champagnes van Michel Mailliard  is dat zij  niet echt aromatisch en fruitig zijn maar vooral geweldig zijn in hun eenvoud en complexiteit.

De wijngaarden van Michel Mailliard zijn gelegen op de hogere heuvels in de Côte de Blancs, door de wijnkenners aangeduid als de beste Champagne subregio. Het gebied is geclasseerd als 1er Cru. De wijngaarden liggen op een hoogte van rond de 280 meter en in het hart van de Côte de Blancs. De kwaliteit van de Champagnes wordt vooral veroorzaakt door het unieke terroir, de grondsoort, met veel krijt, de unieke ligging op de zuid-west hellingen. Uiteraard is hierbij de passie van Michel Mailliard eveneens van grote invloed. De Champagnes rijpen in de zeer oude kelders van het bedrijf in Vertus. De kelders behoren tot het werelderfgoed.

 


 


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »