Schiopetto - Friuli

Sorteer producten op:
 •   Friulano - Collio - DOC - 2020 - Mario Schiopetto

  Friulano - Collio - DOC - 2020 - Mario Schiopetto

  Gambero Rosso 3 rode glaasjes

  25,75
  24,50
  Op voorraad

De pioniers, Mario Schiopetto, de meester van de witte wijn. Schiopetto is een van de oudste wijnbouwers in de Collio-regio, met terrasvormige wijngaarden tussen de steden Gorizia en Cividale in de Regio Friuli.

Mario werd al snel lid van een groep producenten die tussen het einde van de jaren zestig en de jaren zeventig van de vorige eeuw heeft gewerkt aan het verbeteren en het moderniseren van de productiemethoden in Italië om zo tot een betere kwaliteit te komen. In deze groep van producenten zaten o.a. Antinori, Marchesi iuncisa en biondi Santi.

Het bedrijf is gelegen in de regio Friuli, nabij de Sloveens grens. 

De wijnen van Schiopetto worden door James Suckling jaar op jaar beoordeeld tussen de 90/100 en 95/100 punten. Ook in de Gambero Rosso krijgen zij jaar op jaar de hoogste waarderingen. Zij behoren tot de Italiaanse topproducenten. Het bedrijf heeft in de Gambero Rosso 2 sterren, hetgeen betekent dat zij minimaal 20x een hoogste waardering hebben gekregen voor hun wijnen in de Gambero Rosso. 

De wijnen van Schiopetto worden op zijn vroegst anderhalf jaar na de oogst verkocht. De witte wijnen zijn van de allerhoogste kwaliteit, zijn vlekkeloos in hun geur en hebben een constant hoog kwaliteitsniveau. De wijnen kunnen ook langere tijd rijpen, waardoor de complexiteit van de wijnen toeneemt. Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »