Selvanova

Sorteer producten op:
  •   Hero - Pallagrello Nero - Terre del Volturno IGT - Selvanova - Campania

    Hero - Pallagrello Nero - Terre del Volturno IGT - Selvanova - Campania

    14,50
    12,50
    LEES MEER

Wijnhuis Selvanova

Selvanova is een relatief jong wijnhuis met een klein aantal wijngaarden. Selvanova is gelegen in de Regio Campania (of Campanië), net even boven Napels. Dit wijnhuis produceert prachtige wijnen gemaakt van de Pallagrello Nero, Pallagrello Bianco, Aglianico en Fiano druivensoort. De druiven groeien op eeuwenoud agrarisch land in de buurt van het Castel Campagnanon in Caserta. Bij Villa Fattoria kunt u altijd terecht voor een prachtige rode wijn van Selvanova.

 

Wijngaarden van Selvanova

De wijngaarden, gelegen op een hoogte van rond de 250 meter, zijn gelegen nabij Castel Campagnano (Caserta). Deze prachtige omgeving heeft een grondsoort van klei met veel kalksteen. De stokken zijn in 2005 aangeplant met een dichtheid van 4.500 stokken per ha. Per stok is de gemiddelde opbrengst 1,5 kg druiven.

 

Een natuurlijke manier van wijn produceren

Antonio Buono kocht in de jaren negentig het land in Italië met de droom om fantastische wijnen te produceren. Hij koos hiervoor de prachtige druivensoorten die Campanië te bieden heeft. Van de druivensoorten Pallagrello Nero, Pallagrello Bianco, Aglianico en Fianon maakt hij de meest unieke rode wijnen en witte wijnen. Het kleine oppervlak van het Selvanova wijnhuis zorgt voor beperkte oplages van deze mooie wijnen.

De Selvanova wijn wordt op een natuurlijke manier geproduceerd. Het grote voordeel hiervan is dat de wijnen van Selvanova ook geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten. De Selvanova wijn wordt namelijk niet gefilterd met dierlijke stoffen. Dit wordt bij veel andere wijnhuizen wel gedaan, waardoor de meeste wijnen niet geschikt zijn voor veganisten en vegetariërs.

Daarnaast wordt er bij Selvanova gebruikt gemaakt van een biologische manier van produceren. Er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van sulfur en koper. Wijnmakers gebruiken deze elementen om nare geuren uit een wijn te verwijderen. Maar het klinkt natuurlijk niet echt natuurlijk. De grond van de wijngaarden wordt gevoed met wild gras en verschillende kruiden. Zo blijft de kwaliteit van de wijngaard superieur en in topconditie om de beste druiven te groeien. Vanaf de 2015 vintage zijn alle Selvanova wijnen biologisch.

 

De veranderingen van Antonio Buono

Buono was met zijn Selvanova wijnen één van de eerste wijnmakers die de biologische route nam. Hij zette zijn wijnhuis op met de biologische gedachte, maar ook met een educatie aspect erin verwerkt. Buono gaat altijd voor innovatie met zijn wijnen, altijd op een natuurlijke manier en met respect voor het land en de traditie van wijn maken. De wijnen krijgen de tijd om zich in het vat en op de fles te ontwikkelen, want superieure wijn maken kost tijd.

 

Service van Villa Fattoria

Prachtige Selvanova wijn kopen gaat gemakkelijk bij Villa Fattoria. U kunt bij ons betalen met de bekende betaalmethodes. Heeft u vragen over de Selvanova wijnen? We helpen u graag met al uw vragen. Naast de wijnen van wijnhuis Selvanova kunt u ook bij ons terecht voor prachtige wijnen uit de wijngebieden Riserva DOCG, Douro DOC, Umbria IGT en andere prachtige gebieden. Op zoek naar de perfecte Brunello Di Montalcino voor een speciale gelegenheid? Neem contact met ons op, onze klantenservice geeft u altijd professioneel advies waardoor u de beste wijnen heeft voor de mooiste feesten en jubilea.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »