Terre di Leone - Valpolicella Classico - Veneto

Sorteer producten op:
 •   Amarone della Valpolicella DOCG - Il Re Pazzo

  Amarone della Valpolicella DOCG - Il Re Pazzo

  Schitterende ambachtelijke authentieke amarone

  46,50
  42,50
  LEES MEER

Het bedrijf Terre di Leone is een jong bedrijf gevestigd in het hart van de Valpolicella Classico, in de gemeente Marano di Valpolicella. Terre di Leone heeft totaal slechts 10 ha. aan wijngaarden in de glooiende vulkanische heuvels even ten noorden van Verona op een hoogte van ronde de 400 meter boven de zeespiegel.

Bij Terre di Leone staat respect en de passie om de mooiste ambachtelijke wijnen te maken hoog in het vaandel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de beste combinatie enerzijds technologie en anderzijds de ambachtelijke productie, waarbij "tijd" en "aandacht" ook een uiterst belangrijke rol spelen tot het beriken van de hoogste kwaliteit.

De wijngaarden zijn aangeplant met een plantdichtheid van 7.500 stokken per ha. Door veel in de wijngaard te snoeien wordt de opbrengst beperkt tot slechts 6.000 liter per ha. In de Valpolicella regio is 12.000 liter per ha. gebruikelijk. De stokken in de wijngaard zijn aangeplant tussen 1960 en 1980.

Een wijn van het bedrijf Terre di Leone is verbonden met de levensstijl van de eigenaren, het grondgebied van Marano di Valpolicella, de passie, aandacht en liefde van wijngaard tot fles, het respect voor de historische wijn-producties traditie gekoppeld aan een intelligente en gevoelige technologie. De wijnen van Terre di Leone, zijn verrassend mooi.


 
 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »