Voerzio Roberto - La Morra - Barolo

Sorteer producten op:
  •   Barolo DOCG - Cru Cerequio - 2016 - Roberto Voerzio

    Barolo DOCG - Cru Cerequio - 2016 - Roberto Voerzio

    100/100 punten James Suckling

    289,00
    Tijdelijk niet op voorraad
  •   Barolo DOCG - Cru  Brunate  - 2016 - Roberto Voerzio

    Barolo DOCG - Cru Brunate - 2016 - Roberto Voerzio

    98/100 punten James Suckling

    289,00
    Tijdelijk niet op voorraad
  •  
    Magnum
    Barolo DOCG - Magnum - Cru   Torriglione  - 2014 - Roberto Voerzio

    Barolo DOCG - Magnum - Cru Torriglione - 2014 - Roberto Voerzio

    Magnum, 1,5 liter, Cru Barolo Torriglione, Rocche Annunziata, La Morra

    540,00
    Tijdelijk niet op voorraad
  •   Barolo DOCG - Cru  Fossati   - 2016 - Roberto Voerzio

    Barolo DOCG - Cru Fossati - 2016 - Roberto Voerzio

    98/100 punten James Suckling

    289,00
    Tijdelijk niet op voorraad
  •   Barolo DOCG - Cru    Rocche Annunziata   - 2016 - Roberto Voerzio

    Barolo DOCG - Cru Rocche Annunziata - 2016 - Roberto Voerzio

    95/100 punten Suckling

    289,00
    Tijdelijk niet op voorraad
  •   Barolo DOCG - Cru   La Serra  - 2016 - Roberto Voerzio

    Barolo DOCG - Cru La Serra - 2016 - Roberto Voerzio

    99/100 punten Suckling

    289,00
    Tijdelijk niet op voorraad

Het wijnbedrijf van Roberto Voerzio is begonnen in 1986 met 2 ha aan wijngaarden. Vervolgens breidt hij het bedrijf langzaam uit en koopt andere prestigieuze wijngaarden gelegen op de mooiste plekken Fossati, Sarmassa, Case Nere, Cerequio tot de legendarische Brunate, La Serra en Rocche dell'Annunziata. Het bedrijf en de wijngaarden zijn gelegen in La Morra, het hart van de Barolo DOCG. La Morra staat al eeuwen bekend om haar fameuze wijngaarden. Sommige wijngaarden hebben nog dezelfde namen als in 1350.

 

Robert Voerzio heeft totaal 30 ha aan wijngaarden gelegen in La Morra, het hart van de Barolo DOCG. Het bedrijf heeft wijngaarden in de prestigieuze cru's Cerequio, Annunziata, La Serra en Brunate. Geen gemakkelijke keuze, hiervoor heb je veel moed nodig en tegen de stroom op te durven gaan. Het is dus geen toeval dat zijn wijnen vandaag de dag universeel erkend worden als enkele van de grootste Barolo wijnen die er bestaan.

 

Robert Voerzio heeft er voor gekozen om zijn eigen weg en richting te gaan, tegen de stroom in, anders dan anderen. Hij kiest ervoor om te gaan voor de "absolute" topkwaliteit. Tussen de rijen met wijnstokken de bemesting, die na elke oogst alleen wordt gedaan als dat nodig is, en met alleen koeienmest en humus. Daarna vindt de wintersnoei plaats en het uitdunnen die op een zorgvuldige manier uitgevoerd, om de opbrengst laag en het kwaliteitsniveau van de trossen hoog te houden. In de kelder worden de druiven verwerkt zonder gebruik te maken van enige stof die de natuurlijke kenmerken van de druif zou kunnen veranderen. Voor de vergisting wordt geen gebruik van gekochte gisten. Gewerkt wordt met uitsluitend spontane vergisting. Zijn wijnen worden nooit gefilterd, waardoor de authenticiteit van de druiven behouden blijft en de wijn zich rustig jaar op jaar verder kan ontwikkelen.

 

Niet alleen door de unieke ligging van zijn Cru wijngaarden maakt Roberto Voerzio zulke fantastische Barolo's. In de wijngaarden wordt ook jaar op jaar keihard gewerkt. Minimaal zo'n 7 keer per jaar worden de stokken en de uitlopers en de druiventrossen gesnoeid. In augustus wordt van de enige overgebleven druiventros van de stok doormidden geknipt en blijft alleen het bovenste deel van de tros over voor verdere ontwikkeling en rijping. Dit kost jaar op jaar honderden manuren. Uiteindelijk blijft er per plant, per stok, slechts 500 gram aan druiven over om hier wijn van te maken. Voor één fles van zijn top Barolo worden dus de druiven gebruikt die van 2 stokken/planten komen. Uiteraard vindt al het werk in de wijngaard met de hand plaats. Andere Barolo producenten hebben bij een gelijk aantal stokken minimaal 3x meer opbrengst dan Roberto Voerzio en zo ontstaat de Voerzio kwaliteit.

 

De echte Barolo meester is zonder enige twijfel Roberto Voerzio. De man is een genie voor het maken van dichte, gelaagde en toch evenwichtige grote Nebbiolos, zelfs in minder dan perfecte jaren. 
 
 
Werken, werken, werken. Volgens Roberto Voerzio: "als je stopt met werken gaat de plant dood".
 
 
 
 
Roberto Voerzio

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »