Weingut Eimermann - Domtalhof - Nierstein - Rheinhessen

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Het wijnbedrijf van Thore Eimermann is gelegen in Nierstein, vlakbij de Rijn even ten zuiden van Mainz. Nierstein maakt deel uit van de regio Rheinhessen. Sinds de 19e eeuw is het wijnbedrijf familiebezit. Totaal heeft het bedrijf 8ha aan wijngaarden, waarvan het grootste deel is gelegen in de "Roter Hang", direct aan de rivier de Rijn.

De Roter Hang is een aflopend plateau van rode leisteen op de grens tussen het Mainzer bekken en de Boven-Rijn. Het is een van beste locaties in Duitsland voor de productie van druiven met haar zonnige hellingen, de gunstige lichtreflectie en de warmteopslag door de Rijn. Dit zijn de meest ideale omstandigheden voor het laten rijpen  van de druiven. Door de mineraliteit van de rijke rode aarde krijgt de wijn het onderscheidend vermogen en mede daardoor een leidende positie om mee te strijden met de beste witte wijnen van de wereld.

Thore Eimermann werkt intensief in de wijngaarden om zo de beste druivenkwaliteit als basis te krijgen voor zijn wijnen. Hierbij maakt hij uiteraard gebruik van het onderscheidende terroir. Met deze topkwalititeit van de druiven is hij in staat de mooiste wijnen te maken.

Zijn wijnen zijn delicaat en fruitig door gisting in roestvrijstalen tanks. De aroma's van de druiven komen vrij en hun dominante karakter zorgen er voor dat de wijnliefhebber optimaal geniet van hun wijnen.


 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »