Brunello di Montalcino Annata - 2011 - DOCG  - Tenuta Greppo - Biondi Santi
Biondi Santi - Montalcino

Brunello di Montalcino Annata - 2011 - DOCG - Tenuta Greppo - Biondi Santi

Recent ingekocht uit de kelders van Tenuta Greppo Montalcino

Oogstjaar: 2011 - Houdbaar tot: 2040
93/100 punten Parker - Komend van Tenuta Greppo van het befaamde huis Biondi Santi, grondleggers van de Brunello di Montalcino. Krachtig, warm met tannines die in balans zijn. De afdronk is warm en lang aanhoudend. Meer
174,50
164,50
  • Uw voordeel: 10,00 korting per fles
  • Uw voordeel bij 6 flessen: 60,00 korting
+ In winkelwagen
Nog 0 op voorraad.
Voorverkoop - Bestel nu uw "top Brunello's" - Levering eind februari-begin maart 2020
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Brunello di Montalcino 2011 - Tenuta Greppo -  Biondi Santi - 93/100 punten Robert Parker.

 
Robijnrode wijn, met een geur die prachtig in balans is met hints van rozen. De smaak is mooi van structuur, warm met tannines die in balans zijn. De afdronk is warm en lang aanhoudend. Deze wijn kan zeker 40 jaar worden bewaard om verder te rijpen.

De Brunello di Montalcino Annata van Biondi Santi is het resultaat van 200 jaar onderzoek en verbetering van de Sangiovese Grosso druiven, die zijn geselecteerd van de druivenranken van de Greppo wijngaard. Biondi Santi is de grondlegger van de Brunello wijnen, die zij voor het eerst in 1888 maakten. De druivenstokken op deze wijngaard zijn minimaal 12 tot 25 jaar oud. De Brunello wijnen van Biondi Santi worden nog volledig traditioneel gemaakt en kennen een lange rijpingstijd tot wel 50 jaar.

De kwaliteit van de druiven van de oogst 2011 was zeer goed. De druiven zijn eind september met de hand geplukt. De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte tussen de 300 en 500 meter. De grondsoort van de wijngaard Greppo is marl, zand en klei. Na de oogst vond de fermentatie plaats in tanks van cement bij een temperatuur onder de 31Cº. De eerste gisting duurde ca. 15 tot 20 dagen. De rijping van de wijn is geschiedt gedurende een periode van 36 maanden in sloveens eiken vaten. Vervolgens is de wijn nog minimaal 4 maanden verder op de fles gerijpt.

Robert Parker: 93/100 punten

Jacopo Biondi Santi was already making wine at Il Greppo when the 2011 Brunello di Montalcino Annata was produced. His father, Franco Biondi Santi, would pass away in 2013 at the age of 91. The winemaking approach is unchanged despite the father to son transition. This wine shows extra richness and texture with focused fruit aromas that are graceful but also powerful. There are hints of ripe fruit with dried cherry and prune buried deep within the bouquet. In the mouth, this Brunello shows good structure and acidity with a slightly denser feel compared to past vintages.

James Suckling: 93/100 punten

This is so pretty and refined with blackberry, cedar, dried-mushroom and plum aromas. Full-bodied and very tight and elegant. Very well done for the vintage. Drink or hold.

Recent bekeken producten

  •   Brunello di Montalcino - 2011 - Tenuta Greppo - Biondi Santi

    Brunello di Montalcino - 2011 - Tenuta Greppo - Biondi Santi

    Recent ingekocht uit de kelders van Tenuta Greppo Montalcino

    174,50
    164,50
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »