Brunello di Montalcino DOCG 2013 - Helichrysum - San Polino
San Polino - Montalcino

Brunello di Montalcino DOCG 2013 - Helichrysum - San Polino

98/100 Suckling

98/100 punten, schitterende "top Brunello", uit biologisch dynamische landbouw. Kersen, gedroogd rood rijp fruit, complex, krachtig en zachte lange afdronk. Meer
69,50
65,95
+ In winkelwagen
Niet op voorraad.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Villa Fattoria sparen
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • extra korting

Productinformatie

Brunello di Montalcino 2013 Helichrysum - 98/100 James Suckling

Donker robijnrode wijn met een heerlijke intense geur in de neus van kersen en gedroogd rood fruit. in de mond is de wijn complex, vol, fris rijp rood fruit, krachtig, maar ook zijdezacht. De afdronk is lang aanhoudend. 

San Polino is een heel kleine zeer gepassioneerde Brunello producent. Zij produceren volledig biodynamisch. Het bewerking- en het snoeien van de wijngaard 2,5 ha grote wijngaard geschiedt volledig handmatig. De wijngaard wordt bemest met de mest van het vee dat zij houden nabij de boerderij, de bladeren, het snoeisel. Alles wordt tot compost verwerkt. De wijngaard is aangeplant met 5.000 stokken per ha. 


De wijngaard is gelegen in het zuidelijke deel van Montalcino, nabij Castel Nuovo dell' Abate, in het Val d'Orcia. De wijngaard ligt op een hoogte van rond de 400 meter. De grondsoort in de wijngaard varieert van zand-leem naar (rode)klei-leem en rijk aan kalkgesteente. De bodem is goed gedraineerd en heeft een goede waterdoorlaatbaarheid maar houdt anderzijds ook het water goed vast. De wijngaard ligt op het zuidelijke deel van de helling. In de wijngaard voel je de altijd frisse bries van de wind komend van de nabij gelegen Monte Amiata. 

Het bedrijf is Biolologisch gecertificeerd. zij werken volgens de regels van de biologische, dynamische landbouw. 

De oogst van de druiven geschiedt handmatig. De oogst vindt meerdere malen per jaar plaats. Alleen de zeer rijpe druiven worden geoogst. De andere druiven laat men zitten. Deze worden een tot 2 weken later geoogst. De druiven worden altijd binnen 30 minuten na de oogst geperst. Voor het maken van de wijn wordt uitsluitend gebruik gemaakt van inheemse gisten. Tijdens het fermentatie proces kan de temperatuur oplopen tot 28-33 graden Celsius. Voor de veroudering van de wijn wordt gebruik gemaakt van grote Sloveens eiken vaten, Franse tonneaux en barriques. 
 
James Suckling: 98/100

This is an impressive wine with blackberry, currant and spice. Full body, chewy tannins and a flavorful finish. A rich and structured young Brunello. Try in 2021.

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:18ºC
  • Alcohol %:14%
  • Oogstjaar:2013
  • Houdbaar tot:2038
  • Artikelnummer:BRU-1010-R03902

Recent bekeken producten

  •   Brunello di Montalcino DOCG 2013 - Helichrysum - San Polino

    Brunello di Montalcino DOCG 2013 - Helichrysum - San Polino

    98/100 Suckling

    69,50
    65,95
    LEES MEER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »