95/100punten
Brunello di Montalcino DOCG 2015 - San Polino
San Polino - Montalcino

Brunello di Montalcino DOCG 2015 - San Polino

95/100 Suckling

Oogstjaar: 2015 - Houdbaar tot: 2040
95/100 punten, schitterende "top Brunello", uit biologisch dynamische landbouw. Kersen, gedroogd rood rijp fruit, complex, krachtig en zachte lange afdronk. Meer
63,25
+ In winkelwagen
Niet op voorraad.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Brunello di Montalcino 2015 San Polino - 95/100 James Suckling

De "basis" Brunello di Montalcino van San Polino komt van een wijngaard gelegen op de noordelijke hellingen van Montalcino. De grondsoort is kleiachtig en weelderig. De druiven geplukt uit deze wijngaard geven een volle en mooi gestructureerde, fruitige, weelderige, krachtige, luxueuse en heerlijke wijn.

San Polino is een heel kleine zeer gepassioneerde Brunello producent. Zij produceren volledig biodynamisch. Het bewerking- en het snoeien van de wijngaard 2,5 ha grote wijngaard geschiedt volledig handmatig. De wijngaard wordt bemest met de mest van het vee dat zij houden nabij de boerderij, de bladeren, het snoeisel. Alles wordt tot compost verwerkt. De wijngaard is aangeplant met 5.000 stokken per ha. 


De wijngaard is gelegen in het zuidelijke deel van Montalcino, nabij Castel Nuovo dell' Abate, in het Val d'Orcia. De wijngaard ligt op een hoogte van rond de 400 meter. De grondsoort in de wijngaard varieert van zand-leem naar (rode)klei-leem en rijk aan kalkgesteente. De bodem is goed gedraineerd en heeft een goede waterdoorlaatbaarheid maar houdt anderzijds ook het water goed vast. De wijngaard ligt op het zuidelijke deel van de helling. In de wijngaard voel je de altijd frisse bries van de wind komend van de nabij gelegen Monte Amiata. 

Het bedrijf is Biolologisch gecertificeerd. Zij werken volgens de regels van de biologische, dynamische landbouw. 

De druiven van deze Brunello komen niet van de Helichrysum wijngaard De oogst van de druiven geschiedt handmatig. De oogst vindt meerdere malen per jaar plaats. Alleen de zeer rijpe druiven worden geoogst. De andere druiven laat men zitten. Deze worden een tot 2 weken later geoogst. De druiven worden altijd binnen 30 minuten na de oogst geperst. Voor het maken van de wijn wordt uitsluitend gebruik gemaakt van inheemse gisten. Tijdens het fermentatie proces kan de temperatuur oplopen tot 28-33 graden Celsius. Voor de veroudering van de wijn wordt gebruik gemaakt van grote Sloveens eiken vaten, Franse tonneaux en barriques. Dit verouderingsproces geschiedt voor een periode van 42 maanden. 
 
James Suckling: 95/100

A wonderfully fresh expression of Brunello with orange rind, citrus and red cherries; but there’s also an overlay of riper, roasted herbs and incense. Medium to full body, ripe but very structured tannins and a very flavorful palate with lots of dried nutmeg and spice undertones. Everything is where it should be, in balance. Drink from 2022.

Recent bekeken producten

  •  
    95/100punten
    Brunello di Montalcino DOCG 2015 - San Polino

    Brunello di Montalcino DOCG 2015 - San Polino

    95/100 Suckling

    63,25
    BESTEL
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »