Brunello di Montalcino DOCG - Colombaio di Montosoli - 2016 - Baricci
Baricci - Brunello di Montalcino

Brunello di Montalcino DOCG - Colombaio di Montosoli - 2016 - Baricci

97/100 Punten WineSpectator

Oogstjaar: 2016 - Houdbaar tot: 2040
97/100 WineSpectator - vol, krachtig, mooi gelaagd, elegant, heerlijk rood rijp fruit. De afdronk is lang aanhoudend met mooie zijdezachte tannines en licht mineralige tonen. Meer
62,50
Niet op voorraad.
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Brunello di Montalcino 2016 Baricci - 97/100 Punten WineSpectator - Hoogste waardering Gambero Rosso (2015).

Robijnrood met granaatkleurige tinten. In de neus is het intense boeket complex, met duidelijke tonen van rood rijp fruit. De smaak is vol, krachtig, mooi gelaagd, elegant, heerlijk rood rijp fruit. De afdronk is lang aanhoudend met mooie zijdezachte tannines en licht mineralige tonen.

De zes kleine wijngaardpercelen, alle gelegen op de cru van Montosoli, liggen zo dicht tegen elkaar aan dat het mogelijk is ze als één geheel van in totaal 5 ha. te zien. De wijngaarden hebben een zuid-zuidoostelijke oriëntatie. Door hun ligging hebben de wijnstokken een perfecte blootstelling aan het zonlicht gedurende de hele dag. Deze gunstige ligging zorgt voor een optimale rijping van de druiven, geholpen door de temperatuursverschillen tussen dag en nacht. 

In de wijngaard wordt veel handmatig werk verricht. Het gebruik van onkruidbestrijdingsmiddelen wordt absoluut vermeden. De basis van de kwaliteitswijnen van Baricci ontstaat in de wijngaard. Grootvader Nello zegt "wat je van de aarde ontvangt, komt voort uit alles wat je aan de aarde hebt gegeven".

Het handmatig oogsten van de druiven geschiedt in de laatste week van september, hetgeen meestal zo'n dag of 3 in beslag neemt. De oogst geschiedt in meerdere rondes waarbij uitsluitend de rijpe druiven per ronde worden geplukt.

Eenmaal in de kelder ondergaan de druiven hun vergistingsproces in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen vaten. De alcoholische gisting duurt gewoonlijk iets minder dan 20 dagen, waarbij de most regelmatig wordt rondgepompt. Voor de verdere rijping van de wijn wordt gebruik gemaakt van middelgrote Slavonisch eiken vaten van 20 tot 40 HL. De rijping van de wijn geschiedt hierin voor een periode van 36 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld. Op de fles verfijnt de wijn verder nog voor een periode van minimaal 6 maanden.

Brunello di Montalcino Baricci Wijn Spijs combinatie: Rijk gearomatiseerde gerechten met rood vlees, wild, gegrild vlees, gemengd gebraad. Rijpe kazen.

WineSpectator: 97/100 punten

Fresh and vivid, this red features cherry, raspberry, plum, floral, black tea and mineral aromas and flavors. The well-defined fruit character is nicely balanced by earthy, savory elements, lively acidity and refined tannins. This is complete, with terrific finesse and complexity. Best from 2024 through 2048.

Recent bekeken producten

  •   Brunello di Montalcino DOCG - Colombaio di Montosoli - 2016 - Baricci

    Brunello di Montalcino DOCG - Colombaio di Montosoli - 2016 - Baricci

    97/100 Punten WineSpectator

    62,50
    Tijdelijk niet op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »