94/100punten
Brunello di Montalcino DOCG - 2016 - Campo di Marzo - Il Valentiano
Il Valentiano - Montalcino - Toscane

Brunello di Montalcino DOCG - 2016 - Campo di Marzo - Il Valentiano

TOP-10 Beste Brunello's onder € 40,= - 94/100 punten James Suckling

Oogstjaar: 2016 - Houdbaar tot: 2045
Prachtige Brunello di Montalcino, 94/100 punten, gedreven wijnmaker. Het vak geleerd bij zijn opa en vader. Vol, rond, droog, rood rijp bosfruit, lange afdronk. Meer
38,95
32,50
  • Uw voordeel: 6,45 korting per fles
  • Uw voordeel bij 6 flessen: 38,70 korting
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 15.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Brunello di Montalcino DOCG - 2016 - James Suckling 94/100 - In TOP-10 Beste Brunello's onder de € 40,=.

Donker robijnrode wijn met licht purperen glinsteringen. De wijn geeft een mooie aromatische geur met nuances van rood fruit, vanille en vers hout. De smaak is vol, rond, droog en heeft een geweldig mooie lange afdronk.

Il Valentiano is de naam van het nieuwe landgoed, met als oorsprong de samenvoeging van de namen Valentina en Fabiano, de eigenaren van het wijnbedrijf. Valentiano is opgegroeid "in de wijn". Zijn opa en vader waren uitstekende wijnmakers. Zijn broer is doorgegaan met het familiebedrijf en is zeer bekend. Zij werken onder de naam Mocali - Brunello di Montalcino.  

Het landgoed is gelegen aan de zuid-westzijde van de heuvel van Montalcino.  Het grootste deel van het landgoed, gelegen op 400 meter boven de zeespiegel, is bedekt met struikgewas en de roodachtige groeiende landen laten zien dat de bodem rijk is aan ijzer en leem, die perfect is samen met het microklimaat voor de wijnstokken en olijfbomen. De wijnmakerij is onlangs volledig gemoderniseerd. 

De wijngaard van Il Valentiano is gelegen naast de prestigieuze wijngaard Pieve Santa Ristuta van Angelo Gaja. Van deze wijngaard komen de druiven voor hun Brunello "Sugarille".

Na de volledig handmatige oogst van de druiven worden deze zacht geperst en ondergaan zij een 2 daagse- pre fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van 15 ° C. Na deze pre-fermentatie mogen de druiven vrij doorgisten op een maximale temperatuur van  28 ° C. De verdere rijping van de wijn geschiedt in Frans eiken vaten voor een periode van 24 tot 36 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld en rijpt nog enkele maanden door in de kelders van het domein.

Deze geweldig mooie Brunello begint " op dronk" te komen in 2024, maar daarna kun je er nog van genieten tot 2045. Open de fles 24 uur van te voren, of decanteer de wijn. Drink de wijn op een temperatuur van 18°C.

De naam Campo di Marzo kent zijn oorsprong in de vroege Middeleeuwen. In die tijd waren er nog geen professionele legers en soldaten waren eenvoudige vrije boeren. De gevechten vonden voornamelijk plaats in de lente of zomer. De winters waren zo koud dat het bijna onmogelijk zou zijn om jezelf te beschermen tegen kou. De gevechten duurden nooit lang, want er waren geen goede mogelijkheden de legers te bevoorraden. Daarnaast moesten de boeren terug naar huis om de druiven te oogsten. Aan het begin van de lente werden de krijger-boeren opgeroepen voor inspectie, die werd genoemd "Campo di Marzo", omdat het vond plaats in maart. 

James Suckling: 94/100


Lots of walnuts and smoke on the nose here, on top of strong, earthy character. Some leather. Raw mushrooms and raw walnuts. It’s full-bodied with sleek tannins. Quite a fresh finish. Linear and firm at the end. Drink after 2024.

 

Recent bekeken producten

  •  
    94/100punten
    Brunello di Montalcino DOCG - 2016 - Campo di Marzo - Il Valentiano

    Brunello di Montalcino DOCG - 2016 - Campo di Marzo - Il Valentiano

    TOP-10 Beste Brunello's onder € 40,= - 94/100 punten James Suckling

    38,95
    32,50
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »