98/100punten
Brunello di Montalcino DOCG - 2016 - Cru Helichrysum - San Polino
San Polino - Montalcino

Brunello di Montalcino DOCG - 2016 - Cru Helichrysum - San Polino

98/100 Suckling

Oogstjaar: 2016 - Houdbaar tot: 2045
98/100 punten, schitterende "top Brunello", uit biologisch dynamische landbouw. Kersen, gedroogd rood rijp fruit, complex, krachtig en zachte lange afdronk. Meer
76,95
72,50
  • Uw voordeel: 4,45 korting per fles
  • Uw voordeel bij 6 flessen: 26,70 korting
+ In winkelwagen
Nog 0 op voorraad.
Voorinschrijving - nu bestellen - levering eind februari 2021
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Brunello di Montalcino 2016 Helichrysum - 98/100 James Suckling

Donker robijnrode wijn met een heerlijke intense geur in de neus van kersen en gedroogd rood fruit. in de mond is de wijn complex, vol, fris rijp rood fruit, krachtig, maar ook zijdezacht. De afdronk is lang aanhoudend. 
 
De Brunello di Montalcino Helichrysum van San Polino ontleent haar naam aan een aromatisch wild kruid, dat afkomstig is van de hoogste wijngaarden op het San Polino domein. De druiven komend van deze wijngaard zijn altijd elegant, weelderig en prachtig van structuur.

San Polino is een heel kleine zeer gepassioneerde Brunello producent. Zij produceren volledig biodynamisch. Het bewerking- en het snoeien van de wijngaard 2,5 ha grote wijngaard geschiedt volledig handmatig. De wijngaard wordt bemest met de mest van het vee dat zij houden nabij de boerderij, de bladeren, het snoeisel. Alles wordt tot compost verwerkt. De wijngaard is aangeplant met 5.000 stokken per ha. 


De wijngaard is gelegen in het zuidelijke deel van Montalcino, nabij Castel Nuovo dell' Abate, in het Val d'Orcia. De wijngaard ligt op een hoogte van rond de 400 meter. De grondsoort in de wijngaard varieert van zand-leem naar (rode)klei-leem en rijk aan kalkgesteente. De bodem is goed gedraineerd en heeft een goede waterdoorlaatbaarheid maar houdt anderzijds ook het water goed vast. De wijngaard ligt op het zuidelijke deel van de helling. In de wijngaard voel je de altijd frisse bries van de wind komend van de nabij gelegen Monte Amiata. 

Het bedrijf is Biolologisch gecertificeerd. zij werken volgens de regels van de biologische, dynamische landbouw. 

De oogst van de druiven geschiedt handmatig. De oogst vindt meerdere malen per jaar plaats. Alleen de zeer rijpe druiven worden geoogst. De andere druiven laat men zitten. Deze worden een tot 2 weken later geoogst. De druiven worden altijd binnen 30 minuten na de oogst geperst. Voor het maken van de wijn wordt uitsluitend gebruik gemaakt van inheemse gisten. Tijdens het fermentatie proces kan de temperatuur oplopen tot 28-33 graden Celsius. Voor de veroudering van de wijn wordt gebruik gemaakt van grote Sloveens eiken vaten, Franse tonneaux en barriques. 
 
Deze fantastische Cru Brunello begint "op dronk" te komen in 2024, maar vervolgens kun je hiervan genieten tot 2045. Decanteer de wijn of open de fles 24 uur van te voren. Drink de wijn op een temperatuur van 18°C.
 
 
James Suckling: 98/100 punten

Wow. This is really complex on the nose with black cherries, mushrooms, dried flowers and cedar. Some crushed stone and dry earth or tile. This is full-bodied and very layered with wonderful depth of fruit and creamy tannins. It’s focused and serene. Better than 2015. From organically grown grapes. Try in 2024 and onwards.

Robert Parker: 94/100 punten

Made with certified organic fruit, the 2016 Brunello di Montalcino Helichrysum opens to full-bodied richness and concentration. It reveals a dark and velvety side to Sangiovese, and it shows the latitude of the grape, thanks to its fresh acidity and tannic structure. This special selection (with 6,000 bottles made) will benefit from more years in the cellar, but among these new Brunello releases from 2016, this wine should also perform nicely in a near or medium-term drinking scenario, maybe at your favorite Italian restaurant with ravioli in wild boar sauce.

Recent bekeken producten

  •  
    98/100punten
    Brunello di Montalcino DOCG - 2016 - Cru Helichrysum - San Polino

    Brunello di Montalcino DOCG - 2016 - Cru Helichrysum - San Polino

    98/100 Suckling

    76,95
    72,50
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »