100/100punten
Brunello di Montalcino DOCG - 2016 - Livio Sassetti Pertimali
Livio Sassetti Pertimali - Montalcino

Brunello di Montalcino DOCG - 2016 - Livio Sassetti Pertimali

100/100 punten James Suckling - Max 6 flessen/Klant

Oogstjaar: 2016 - Houdbaar tot: 2045
100/100 punten, elegant, krachtig, mooi in balans, mooi gelaagd, met een aangename zuurgraad en fluweelzachte tannines in de lang aanhoudende afdronk. Meer
82,50
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Brunello di Montalcino Livio Sassetti 2016 - 100/100 punten James Suckling

Intens robijnrode Brunello met intense fruitaroma's, heerlijk rijp rood, kersen, bramen, pruimen, en kruiden. In de mond is de wijn elegant, krachtig, mooi in balans, mooi gelaagd, met een aangename zuurgraad en fluweelzachte tannines in de lang aanhoudende afdronk.

 
Deze fantastische Brunello is gemaakt van Sangiovese Grosso druiven. De wijngaarden, totaal 12 ha. zijn gelegen noordwestelijk van het stadje Montalcino op de Montesoli heuvel. De wijngaarden liggen op een hoogte van 300 meter. De grondsoort is klei met mergel. De wijngaard is deels aangeplant in 1985, deels rond 2.000 en deels in 2015, met 4.000 stokken per ha. Het microklimaat is optimaal met gemiddelde temperaturen die lager liggen dan in de andere delen van de DOCG, anderzijds is het nooit te koud. Door het klimaat, de ligging van de wijngaarden en met dank aan de wijnmaker Lorenzo is het kenmerk van de wijnen een heerlijke frisheid met zachte en ronde tannines.
 
De druiven worden eind september, begin oktober met de hand geplukt. . Na de oogst worden de druiven zacht geperst en ondergaan zij het vergistingsproces voor een periode van 10 tot 12 dagen, in grote stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 28-29°C. De verdere rijping van de wijn geschiedt in Slavonisch eiken vaten van 33 hl. voor een periode van 36 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld en blijft zij nog voor minimaal 6 maanden in de kelders van het domein voor verdere verfijning.
 
Deze fantastische Brunello begint op dronk te komen in 2024. Vervolgens kunt u van deze overheerlijke Brunello nog genieten tot 2040. Drink de wijn bij maximaal 18°C. Decanteer de wijn, of open de fles zo'n 24 uur van te voren.
 

Brunello Livio Sassetti wijn spijs combinatie: Perfect bij steak, gebraden vlees, wild, of bij harde oude kazen.

 
James Suckling: 100/100 punten
Blackberries, black walnuts and black cherries, as well as loads of chewy tannins. Some smoked wood, wood tannins and even black truffles. It’s full-bodied and powerful with loads going on. It just keeps growing on the palate. So much wet earth and black olive at the finish with porcini mushrooms, too. Needs time to soften. Crazy finish. Try after 2025.

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:18ºC
  • Alcohol %:14%
  • Artikelnummer:BRU-1010-R15821-16

Recent bekeken producten

  •  
    100/100punten
    Brunello di Montalcino DOCG - 2016 - Livio Sassetti Pertimali

    Brunello di Montalcino DOCG - 2016 - Livio Sassetti Pertimali

    100/100 punten James Suckling - Max 6 flessen/Klant

    82,50
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »