97/100punten
Brunello di Montalcino DOCG - Pelagrilli - 2016 - Siro Pacenti
Siro Pacenti - Montalcino

Brunello di Montalcino DOCG - Pelagrilli - 2016 - Siro Pacenti

97/100 Punten WineSpectator

Oogstjaar: 2016 - Houdbaar tot: 2045
96/100 punten James Suckling voor de Pelagrilli Brunello di Montalcino van Siro Pacenti, prachtig rijp fruit, veel sap, smaakvol en aangenaam. Meer
57,75
52,75
  • Uw voordeel: 5,00 korting per fles
  • Uw voordeel bij 6 flessen: 30,00 korting
Nog 5 op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 15.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Brunello di Montalcino 2016 Pelagrilli - 97/100 WineSpectator - James Suckling 96/100 punten

Intens robijnrode kleur. Rond, fruitig, delicaat en verfijnd, met goed geïntegreerde houttonen. Fris en elegante aanzet, prachtig rijp fruit op de tong en veel sap. Zeer smaakvol en aangenaam tot de laatste slok.

Eigenaar Giancarlo Pacenti. Hij produceert graag rijke, volle, krachtige maar toch elegante wijnen. De stijl is meer ‘Frans’ georiënteerd dan traditioneel voor deze streek. Men is hier niet op zoek naar harde tannines en hyperextractie maar naar de essentie van terroir en druif. De wijnen van Giancarlo Pacenti zijn sneller toegankelijk dan de traditionele brunello, ze bieden meer elegantie, drinkplezier en oorspronkelijkheid. Voor deze brunello worden geselecteerde druiven gebruikt, afkomstig van diverse wijngaarden in Pelagrilli, ten noorden van Montalcino. Deze jongere wijngaarden geven een elegante en aromatische wijn die sneller op dronk is en gemakkelijker toegankelijk is dan de wat forsere brunello van het domein. De prijs/kwaliteit/plezier verhouding is hier bijzonder gunstig!

Alleen perfect gezonde, aromatisch en fenolisch rijpe druiven worden gebruikt. De selectie is bijzonder streng, eerst in de wijngaard, dan bij de kelders. De vinificatie vindt plaats in thermisch gereguleerde RVS tanks om de zuiverheid van de aroma’s te behouden. Na de alcoholische en malolactische gisting wordt de jonge wijn in Franse eikenhouten barriques (225 l) opgevoed gedurende 24 maanden. Na deze gedegen opvoeding rusten de wijnen nog 18/20 maanden op fles in de kelders van het domein.
 
Er is veel vraag naar, maar de productie van dit wijnhuis, een van de allerbeste van de regio, is erg klein. Het bedrijf bezit in totaal 60 ha landerijen, waarvan slechts 20 ha wijngaarden: 18,5 ha DOCG Brunello di Montalcino, 1,5 ha DOC Rosso di Montalcino en 0,5 ha DOC Sant’Antimo. Alles is geplant met sangiovese grosso. De totale productie bedraagt slechts 60.000 flessen. Naast de schitterende Rosso di Montalcino worden nog 3 brunello wijnen geproduceerd. De ‘Classico’ (standaard), de top-cuvée PS (single vineyard in Pelagrilli, alleen in uitmuntende jaren gemaakt) en deze ‘instap’ brunello, de ‘Pelagrilli’.

Brunello di montalcino - Siro Pacenti wijn/spijs combinatie, Geniet van deze prachtige Brunello met een licht tot bijna rare gebakken steak 

Deze Brunello 2016 begint op dronk te komen in 2024, maar je kunt hem ook wegleggen tot 2042. Decanteer de wijn, of open de fles 24 uur van te voren. Drink deze fantastische Brunello niet op kamertemperatuur, maar op 18ºC.

James Suckling: 96/100 punten
 
Wow. This is really rich and layered with velvety tannins that coat the palate. It’s full-bodied with ripe tannins and a finish of black cherries, cedar, walnuts, dried mushrooms and dried leaves. Needs time to soften. Better after 2024.
 
WineSpectator: 97/100 punten
A pure and focused version, with cherry, strawberry and currant fruit shaded by mineral and tobacco accents. Vibrant and harmonious, this is all about the fruit, with a well-integrated structure and terrific length on the finish. Best from 2024 through 2045. —B.S.
 
Robert Parker: 94/100

Siro Pacenti is the estate behind some of the most contemporary and fruit-froward wines made in Montalcino. That said, the wines can sometimes feel a bit monotone and lacking in nuance because of the very powerful oak (especially when tasted this young). For sure, the Siro Pacenti 2016 Brunello di Montalcino Pelagrilli is decidedly more focused on black fruit aromas rather than red fruit brightness, and it follows through with a healthy delivery of cedar, toasted spice, pencil shaving and campfire ash. Blackberry, fresh prune and plum cede to those oak-driven aromas. Like the other wines from this producer, I found that the oak tannins are not approachable in the near term. You really need to give this wine more time in the bottle. Siro Pacenti farms beautiful and carefully manicured vineyards on the north side of Montalcino.
 

Recent bekeken producten

  •  
    97/100punten
    Brunello di Montalcino DOCG - Pelagrilli - 2016 - Siro Pacenti

    Brunello di Montalcino DOCG - Pelagrilli - 2016 - Siro Pacenti

    97/100 Punten WineSpectator

    57,75
    52,75
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »