Brunello di Montalcino Vecchie Vigne - Siro Pacenti - 95/100 James Suckling
Elegante Brunello met een grote complexiteit en fijne zachte tannines De druiven komen van stokken aangeplant in de begin jaren ’80. De druiven zijn uitsluitend Sangiovese Grosso met een uiterst lage productie van slechts 800 tot 1.000 gram per plant.
De wijngaarden worden uitsluitend handmatig bewerkt. Bij Siro pacentie wordt gewerkt met groot respect voor natuur en milieu. Na de handmatige oogst van de druiven worden deze zacht geperst. De vinificatie geschiedt onder een gecontroleerde temperatuur in stalen vaten. De opvoeding van de wijn geschiedt in eiken vaten van 225 liter voor een periode van 24 maanden. Vervolgens ontwikkelt de wijn zich nog minimaal 24 maanden op de fles alvorens deze op de markt komt.
James Suckling: 95/100 punten
Aromas of bright and clear ripe fruit with hints of fresh mushrooms and balsamic vinegar. Medium to full body and velvety tannins that give a dusty undertone. Fresh and bright finish. Drink now.
De wijngaarden worden uitsluitend handmatig bewerkt. Bij Siro pacentie wordt gewerkt met groot respect voor natuur en milieu. Na de handmatige oogst van de druiven worden deze zacht geperst. De vinificatie geschiedt onder een gecontroleerde temperatuur in stalen vaten. De opvoeding van de wijn geschiedt in eiken vaten van 225 liter voor een periode van 24 maanden. Vervolgens ontwikkelt de wijn zich nog minimaal 24 maanden op de fles alvorens deze op de markt komt.
Siro Pacenti Brunello is niet gefilterd om zo een maximale expressie te krijgen.
Het is dringend aanbevolen de wijn te decanteren.James Suckling: 95/100 punten
Aromas of bright and clear ripe fruit with hints of fresh mushrooms and balsamic vinegar. Medium to full body and velvety tannins that give a dusty undertone. Fresh and bright finish. Drink now.
Robert Parker: 94+/100 punten
Giancarlo Pacenti knows his land well and is a skillful farmer, especially with regards to navigating a challenging vintage like this. The 2012 Brunello di Montalcino Vecchie Vigne boasts a beautifully saturated ruby color that appears healthy and bright. The aromas are presented with precision and balance. A wine like this offers irrefutable evidence that old vines are the best remedy in a hot and dry vintage. The wine's various elements are intact and focused. Dark cherry, candied plum, exotic spice, tar and licorice form a united front. I prefer this vintage to 2011.