Autochtone Siciliaanse Nero d'Avola IGT Terre Siciliane
Intens rode wijn met in de neus een rijk boeket met natuurlijke geuren van rood fruit, pruimen, bramen, zwarte kersen en bosbessen en aromatische kruiden, kruidnagel, zwarte peper, zoethout, pure chocolade en humus. In de mond is de smaak zacht, verleidelijk, heerlijk vol fruit, met een uitstekende balans tussen tannines en de zuurgraad van de wijn.
De wijn is Bio gecertificeerd en gemaakt van 100% autochtone Nero d'Avola druiven.
De druiven komen van de Tenuta di Dàgala Borromeo, gelegen nabij Trapani in het westen van Sicilië. De wijngaarden liggen op een hoogte van 310 meter met een zuid-oostelijke expositie. De wijngaard is aangeplant met 4.200 Nero d'Avola stokken per ha. De stokken worden volgens het Guyot systeem gesnoeid. De opbrengst is 7.800 kg per ha, hetgeen neerkomt op ca. 7.800 flessen per ha. net iets minder dan 2 flessen per plant.
De druiven worden in het eerste deel van september met de hand geoogst. In de wijnmakerij worden de druiven hierna zacht geperst en vergist, in grote stalen vaten, voor een periode van 8 dagen, bij een gecontroleerde temperatuur van 24°C. De malolactische vergisting geschiedt voor een periode van 3 maanden in Frans eiken barriques. De barriques zijn niet nieuw maar al 2 tot 3 maal eerder gebruikt. Hierna wordt de wijn gebotteld en verfijnt nog verder voor een paar maanden op de fles in de kelders van het domein.