Witte wijn gemaakt van Autochtone Catarratto druiven - Sicilia DOC
Helder lichtgele wijn met lichte groenachtige reflecties. In de neus is de wijn krachtig en fris, met bloemige hints en fruitige tonen van perzik en witte, rijpe peer. In de mond is de wijn heerlijk, fris, wit fruit, peer, citrus, licht kruidig, en geeft een heerlijk frisse afdronk.
De wijngaarden van Tenuta di Borgo Guarini zijn gelegen even ten oosten van Trapani in het westen van Sicilië. De wijngaarden liggen op een hoogte van rond de 350 meter met een expositie naar het zuid-westen. De wijngaarden zijn aangeplant met 4.500 planten per ha. De opbrengst bedraagt 6.800 kg per ha. De druiven worden begin september met de hand geoogst. Na de oogst worden de druiven zacht geperst en ondergaan zij het vergistingsproces, onder een gecontroleerde temperatuur van 18°C, voor een periode van 10 dagen, in grote stalen vaten. De verdere ontwikkeling van de wijn, met de schillen, geschiedt eveneens in grote stalen vaten voor een periode van 3 maanden. Dagelijks wordt de wijn geroerd ten einde een intensere geur en smaak te krijgen. Hierna wordt de wijn gebotteld. op de fles blijft de wijn nog voor minimaal 2 maanden in de kelders van het domein voor verdere verfijning.