Bio - autochtone Grillo Sicilia DOC - 3 druiventrosjes van 5 Italiaanse sommeliers.
Helder strogele wijn met in de neus delicate bloemige hints, citrusnoten, exotisch fruit. In de mond is de wijn complex, heerlijk fris en rond, met een uitstekende balans tussen frisheid en smaak. De wijn heeft een aangename citrus afdronk die nog lang in de mond blijft hangen.
De wijngaarden aangeplant met de Grillo stokken maken deel uit van de Tenuta di Borgo Guarini, gelegen even ten oosten van Trapani in het westen van Sicilië. De grondsoort is hoofdzakelijk kleisteen. De wijngaarden zijn aangeplant met een plantdichtheid van 5.000 stokken per ha. De opbrengst is 7.000 kg per ha. Het oogsten van de druiven geschiedt eind augustus, begin september, met de hand. Na de pluk van de druiven worden zij direct naar de wijnmakerij gebracht en hier ontsteelt en zacht geperst. De vergisting geschiedt in grote roestvrijstalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 16-18°C. Verdere verfijning van de wijn geschiedt eveneens in grote stalen vaten met de schil "sur lies" voor een periode van 3 maanden, waarbij de most dagelijks wordt geroerd. Hierna wordt de wijn gebotteld en verfijnt zij nog verder voor minimaal 2 maanden op de fles in de kelders van het domein.