Lagrein - Lago di Caldaro DOC - Castel Sallegg - Alto-Adige
Diep paarse wijn. De wijn heeft zeer karakteristieke, aroma's van zwarte bessen, pruimen jam, vleugje vlierbes en zoethout. De smaak is mooi van structuur, heerlijk rijp bosfruit met zachte tannines in de afdronk.
De wijn is gemaakt van 100% Lagrein druiven. De druiven komen van stokken van verschillen Lagrein klonen.
De druiven komen van de Seehof wijngaard, die is gelegen op een hoogte van rond de 230 meter boven de zeespiegel. De grondsoort is zanderige leem. De nabijheid van de Kalterer See biedt uitstekende geo-klimatologische omstandigheden om van de druiven een schitterende wijn te kunnen maken.
Na de pluk worden de druiven zacht geperst. Zij ondergaan, gedurende maximaal 15 dagen, het eerste gistingsproces onder een gecontroleerde temperatuur van 28ºC in stalen vaten. Vervolgens rijpt de wijn nog zo'n 6 maanden in stalen vaten alvorens te worden gebotteld.